Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ

18:04 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκαν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης του 2021, της ΔΕΥΑΜΒ, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα η Νάνσυ Καπούλα, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι θα τα ψήφιζε “μόνο αν τα τιμολόγια της Ν. Αγχιάλου μειώνονταν όπως άλλων δημοτικών ενοτήτων  γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να παράσχει καλής ποιότητας νερού, ως αντισταθμιστικά οφέλη των κατοίκων”.

Ο Ι. Αποστολάκης της α’ ελάσσονος μειοψηφίας επισήμανε ότι “αν και τα τέλη είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η παράταξη θα στείλει κάποιες παρατηρήσεις

για περαιτέρω μείωση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ”.

Ο Απ. Παπαδούλης της β ελάσσονος μειοψηφίας τόνισε ότι “η συζήτηση για τα τέλη είναι αποσπασματική, τη στιγμή που ο Δήμος ψάχνει τρόπο να διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ“. Σύμφωνα με τον ίδιο “η επιχείρηση ύδρευσης είναι μονοπωλιακή επιχείρηση, που οφείλει να είναι υγιής”. Ο ίδιος, αμφισβήτησε την ικανότητα της διοίκησης της επιχείρησης να δώσει λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα. Τον αντέκρουσε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Τόρης που είπε ότι στην ουσία “εμείς προσπαθούμε να διευθετήσουμε δάνεια που δημιούργησαν προηγούμενες διοικήσεις”.

Ο Απ. Ριζόπουλος της ΛΑΣ ανέφερε ότι το 2021, αν οι λογαριασμοί στέλνονται ανά τετράμηνο, όπως σκοπεύει η ΔΕΥΑΜΒ θα ακριβύνουν 11% περισσότερο, για χαμηλή κατανάλωση και μέχρι 25% για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση.

Ο αντιδήμρχος Προγραμματισμού Θ. Θεοδώρου επιτέθηκε στον κ. Παπαδούλη, λέγοντάς του ότι “θα πρέπει να καταλάβει τον ρόλο της αντιπολίτευσης που είναι να κάνει προτάσεις και όχι τον τηλεσχολιαστή“.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι “ποτέ δεν ήταν στα σχέδια της ΔΕΥΑΜΒ να βγάζει λογαριασμούς ανά τετράμηνο, γιατί τα χρήματα θα είναι πολλά και δεν θα μπορούν οι δημότες να τα πληρώνουν”. Για τη Ν. Αγχίαλο είπε ότι “σύμφωνα με το master plan και τα μεγάλα έργα που γίνονται και χρηματοδοτεί η ΔΕΥΑΜΒ, θα υδρεύεται από πηγιαίο νερό άριστης ποιότητας”. Ακόμη είπε ότι “η ΔΕΥΑΜΒ προστατεύει τους πολίτες, δεν κόβει το νερό στις ευπαθείς ομάδες, αλλά έχει έξοδα που πρέπει να πληρωθούν”.

Η Νάνσυ Καπούλα είπε ότι “μέχρι την υλοποίηση του έργου το χρονοδιάγραμμα είναι μεγάλο“, ζήτησε χαμηλότερο τιμολόγιο και καταψήφισε τα τέλη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα