Δήμος Βόλου: Αναλαμβάνει το κόστος του πρωϊνού άπορων μαθητών

18:04 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε σήμερα ομόφωνα, τη σίτιση-παροχή πρωινού σε άπορους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Βόλου, συνολικής δαπάνης 18.620 € με Φ.Π.Α.. Πρόκειται για 196 μαθητές, που θα λάβουν πρωινό για 95 ημέρες (18620 μερίδες), προς 0,884 € ανά μερίδα, δηλαδή θα δαπανηθούν συνολικά 18.620 €, από τον προϋπολογισμό του 2021.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης ζήτησε, “να αυξηθεί το ποσό” ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε “στις μεγάλες

δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες εν μέσω πανδημίας, υπό τον φόβο απολύσεων με τις  αναστολές εργασίας” και ζήτησε, ” κρατική ενίσχυση των οικογενειών, που έχουν ανάγκη και με επιδόματα ανεργίας.”

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού υπογράμμισε, ότι “τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  αφορούν την κατάσταση, όπως είχε μετά την Πρωτοχρονιά” και τόνισε, ότι “τα πρωινά θα αρχίσουν να δίνονται στους άπορους μαθητές με την επανέναρξη των σχολείων, γιατί τώρα τα κυλικεία είναι κλειστά.”

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα