Η Ένωση Αστυνομικών καταγγέλλει ότι ο Μητροπολίτης Χίου έδιωξε αστυνομικούς από την εκκλησία

18:04 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου προκάλεσε, η στάση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, που όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι “έδιωξε με φωνές συνοδευόμενες με κτυπήματα στο έδαφος της ποιμαντορικής ράβδου τους Αστυνομικούς υπαλλήλους, που παρευρίσκονταν στον εορτασμό των Ταξιαρχών στα Μεστά.”

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου,  δύο ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ το «lock down», όταν η Μητρόπολη Χίου ανακοίνωσε τον

εορτασμό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, “ο Μητροπολίτης τους είπε, ότι είναι ανεπιθύμητοι εντός του ναού” και ότι “δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ”.

“Λυπόμαστε, που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο, που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.  Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν,” καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Μητροπολίτη.

Ρεπορταζ: Θοδωρής Πυλιώτης

 

The post Η Ένωση Αστυνομικών καταγγέλλει ότι ο Μητροπολίτης Χίου έδιωξε αστυνομικούς από την εκκλησία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα