Επιμένει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF o δήμος Βόλου

18:04 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις αρνητικές και λευκές ψήφους των αντιπολιτευόμενων ανακλήθηκαν οι μέχρι τώρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με Κωδικό ΠΕΡ-02 (A/A ΟΠΣ: 2032) και τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων: Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία», στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που έγινε διαδικτυακά. Ο δήμος

επιμένει στην κατασκευή του και απλά αναζητά χρηματοδότηση από άλλη πηγή.

Οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα και της α’ ελάσσονος Ι. Αποστολάκης τόνισαν, ότι είναι αντίθετοι στο έργο και ζήτησαν να πληροφορηθούν, “για ποιο λόγο ανακαλούνται οι αποφάσεις του Δήμου.” Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θ. Θεοδώρου απάντησε, ότι “είναι επιλογή της Διοίκησης του Δήμου. Επέλεξε να γίνει η χρηματοδότηση από άλλο φορέα. Υπάρχει εγκεκριμένη ΑΕΠΟ και είναι επιλογή του Δήμου να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση της μονάδας”, ενώ πρόσθεσε ότι “το έργο είναι συμβατό με τον ΠΕΣΔΑ και τον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείρισης απορριμμάτων.”

Στις τοποθετήσεις τους οι αντιπολιτευόμενοι τάχθηκαν επί της ουσίας κατά της κατασκευής ενός τέτοιου εργοστασίου ενώ η ΛΑΣ ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για το σχεδιασμό αυτό ενώ και η κεντρική κυβέρνηση συνηγορεί υπέρ αυτού. Με τον σχεδιασμό για επεξεργασία σκουπιδιών έχουν ξεφυτρώσει άλλες δύο ιδιωτικές βιομηχανίες. Η περιοχή γίνεται μαγνήτης όλων των σκουπιδιών της χώρας”,  όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Ριζόπουλος.

Ο Ι. Αποστολάκης, επικεφαλής της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή” να αναλογιστεί τι συμβαίνει με την αέρια ρύπανση στην πόλη… Εμείς επιμένουμε στο μοντέλο διαλογής. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το μοντέλο, που επιλέγεται τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το ότι οι μονάδες αυτές είναι κοστοβόρες και θα αυξηθεί το κόστος για τον δημότη”, είπε.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Θ. Θεοδώρου τόνισε, ότι “ο Δήμος ζήτησε να ανακληθεί η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και τώρα που εκδόθηκε η ΑΕΠΟ δεν υπάρχει θέμα γνωμοδότησης της Περιφέρειας. Όπως είπε η Δημοτική Αρχή φέρνει το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και θα κριθεί για τις επιλογές της.”

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα