Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου για το ζήτημα των αναπληρωτών

13:21 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Περάσαμε μία χρονιά που είναι η πιο τραγική σε σχέση με τις προηγούμενες και είμαστε μπροστά στην αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Για πρώτη φορά 4.000 εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού τις 2.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.), διαδέχθηκαν οι 4.000 απολύσεις αναπληρωτών της παρούσας κυβέρνησης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛΛ)», επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

«Οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και η κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, πέρα από τις απολύσεις, οδήγησαν και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ανατρέποντας

τον όποιο προγραμματισμό μπορεί να κάνει ένας αναπληρωτής, χιλιάδες άλλους να δουλέψουν κάποιους λίγους μήνες αποκόπτοντας τους από το δικαίωμα της πλήρους ασφάλισης και του ταμείου ανεργίας. Με τις επερχόμενες αλλαγές η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Είναι χαρακτηριστικό ένα από τα 12 σημεία του ‘’δωδεκάλογου’’ του ΣΕΒ ‘’εξορθολογισμός’’ του υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για έκτακτο προσωπικό», καθώς και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Φίλη για ‘’πάρτι προσλήψεων’’ στο χώρο των αναπληρωτών ή οι δηλώσεις της Κεραμέως (υπεύθυνη Παιδείας της Ν.Δ.) για τους ‘’εκπαιδευτικούς-φαντάσματα’’», αναφέρει.

«Λύση δεν είναι το να βολοδέρνουμε στο Υπουργείο, όπως κάνουν διάφορες ομάδες που λειτουργούν στο χώρο μας, συναντώντας διάφορους παράγοντες που δήθεν κάθε φορά καταλαβαίνουν το πρόβλημά μας και μας λένε να κάνουμε υπομονή. Οι δήθεν ‘’καλές σχέσεις’’, οι ψεύτικες υποσχέσεις από πρώην κυβερνητικούς συνδικαλιστές-νυν παράγοντες του Υπουργείου, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας. Διεκδικούμε το δίκαιο αίτημα των 23.000 εκπαιδευτικών που ‘’περιπλανώνται’’ τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Η παρούσα απόφαση θα δοθεί στο επικείμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα», προσθέτει.

«Απαιτούμε», τονίζει, τέλος, η ΕΛΜΕΖ:
-Μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα, άμεση κάλυψη όλων των κενών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών.
-Εξίσωση των αδειών (λοχείας, ασθενείας, γονεϊκής) με τους μονίμους
-Επίδομα ενοικίου και θέρμανσης για όλους τους συν/φους
-Επίδομα ανεργίας και πλήρη ασφάλιση για όλους
-Δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο
-Δωρεάν σίτιση
-Πρόσληψη των αναπληρωτών σε μία φάση πριν το άνοιγμα των σχολείων
-20 μαθητές ανά τμήμα Γεν. Παιδείας/15 ανά κατεύθυνση/10 ανά εργαστήριο. -Επαναφορά του 3ώρου των υπευθύνων στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
-Άμεση ανάκληση της εγκυκλίου για τα ΕΠΑ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα