Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ΠΕΛΕΚΟΝ μέρες γιορτών Βοϊου 2017

13:21 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Πέλεκον Μέρες γιορτών Βοΐου». Σήμερα Παρασκευή 23 Ιούνιου, από τις 17:30 έως τις 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Συντήρηση εικόνων. Τέχνη και επιστήμη» από την προϊσταμένη του τμήματος συντήρησης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Δήμητρα Λατζίδου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ ΠΕΛΕΚΟΝ μέρες γιορτών Βοΐου 2017, δημιουργεί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα αξιώσεων, δίνοντας έμφαση

στην τοπική ιστορία και παράδοση της Πέλκας, της Σιάτιστας, του Σισανίου και της Εράτυρας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα, που χτίστηκε το 1844 διαθέτει περίτεχνο σκαλιστό τέμπλο και σπάνιες τοιχογραφίες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη Συναυλία ο «Ερωτόκριτος και άλλες μουσικές ιστορίες» του συνθέτει Πάρι Παρασχόπουλου που ερμηνεύουν ο Δημήτρης Νικολούδης και η Μαρία Καργαδούρη.

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων « Πέλεκον Μέρες Γιορτών Βόιου 2017», συμμετέχουν: η κοινότητα Πελεκάνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΕΛΚΑ». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Μύριχος», η Κοινότητα Σισανίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισανίου, ο Σύλλογος Σιατιστέων Θεσσαλονίκης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γεράνειας Σιάτιστας, η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης.

XOΡΗΓΟΣ ΕΡΤ3

Keywords
Τυχαία Θέματα