Η εμπειρία νίκησε 3-1 τη… βαριά φανέλα

23:47 9/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήταν ο νικητής στο φιλικό παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Ψυχικό με τους περσινούς πρωταθλητές του 1ου ομίλου της Γ εθνικής να κερδίζουν με σκορ 3-1 τον Πανσερραϊκό. Ένα αποτέλεσμα που πριν από χρόνια θα ήταν η έκπληξη της χρονιάς, με τα τωρινά δεδομένα όμως θεωρείται φυσιολογικό. Από τη μια πλευρά μια ομάδα, ο Απόλλων Παραλιμνίου που θα αγωνιστεί για 3η χρονιά στη Γ εθνική, με έναν βασικό κορμό που διατηρεί εδώ και χρόνια, με έναν τίτλο πρωταθλητή από το περσινό πρωτάθλημα, με έμπειρους παίκτες που προπονούνται σε ένα υγιές

περιβάλλον (με δικά τους γήπεδα), με μια οικονομικά δυνατή διοίκηση κι έναν έμπειρο προπονητή. Μια ομάδα που ξεκίνησε προετοιμασία στις 30 Ιουλίου, ολοκλήρωσε νωρίς το ρόστερ της, έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια κι ένα επίσημο κυπέλλου που συνοδεύτηκε με νίκη-πρόκριση.

Δύο που από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Πανσερραϊκού, ο Σάκης Αναστασιάδης και ο Παύλος Δημητρίου αντίπαλοι σήμερα για ενενήντα λεπτά

Και από την άλλη μια ομάδα που σίγουρα έχει βαριά φανέλα αλλά ξεκίνησε προετοιμασία στις 16 Αυγούστου (λόγω της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων του Ερασιτέχνη με τον υποψήφιο επενδυτή), το ρόστερ της, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αποτελείται από πολλά νέα παιδιά κι έχει δώσει μόνο ένα φιλικό παιχνίδι.

Η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού: (πάνω) Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Βλαχόπουλος, Κούτλας, Καστριτσέας, Γιαννακίδης (τερμ)
(κάτω) Μπάρδας, Πούφλης,Χατζηκούρτης, Αποστολόπουλος, Πέτρου.

Ο νεανικός Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γιαννακίδη κάτω από τα δοκάρια, ο Μπάρδας ήταν δεξί μπακ, ο Αποστολόπουλος αριστερό μπάκ, στο κέντρο της άμυνας ο Καστριτσέας και ο Χατζηκούτρης, αμυντικά χαφ οι Ζιώγας και Κούτλας, δεξί χαφ ο Πούφλης, αριστερό ο Πέτρου, επιτελικός μέσος ο Βλαχόπουλος, και στην κορυφή ο Παπαβασιλείου. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα τραυματίστηκε ο Πέτρου και πέρασε στη θέση του ο Κιουσεκτσίδης που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ με τον Μπάρδα να προωθείται δεξί χαφ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Βουγιουνδρούκας, Σαμαράς, Νέδος, Παπαδόπουλος, Μπομπότας, Σαρέγκος, Βουδουρίδης και ο Μορένος (παίκτης υπό δοκιμήν).

Η ενδεκάδα του Δημητρίου

Ο Απόλλων Παραλιμνίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γουναρίδη κάτω από τα δοκάρια, ο Λιάρας δεξί μπακ, ο Τσαούσης αριστερό μπάκ, Μαυρομάτης και Δέντσας στο κέντρο της άμυνας, Παναγιωτίδης, Μεταλλίδης και Βασίλης Καρυοφύλλης στη μεσαία γραμμή, Μπονέρης δεξί χαφ, Ντιαλό αριστερό χαφ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάννης Καρυοφύλλης. Στο πρώτο ημίχρονο τη θέση του Βασίλη Καρυοφύλλη πήρε ο Κεχαγιάς ενώ στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι Κώστας Τριανταφύλλου, Δαμιανός Τριανταφύλλου, Κουτζαβασίλης, Λαζαρίδης και Ζυγκερίδης.

Ο Παύλος Δημητρίου δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Μουτεσίδη ενώ δεν χρησιμοποίησε παίκτες που αγωνίστηκαν στο φιλικό με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου όπως ο Μερεσιώτης και ο Τάκας.

«Πονάνε» στην επίθεση τα «λιοντάρια»

Ο Πανσερραϊκός έδειξε ότι θέλει ακόμα πολύ δουλειά και φυσικά χρειάζεται προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών. Οι «κόκκινοι» είναι καλοί μεσοαμυντικά και τα τρία γκολ δεν λένε κάτι γιατί ήταν όλα από λάθη. Ο Λεωνίδας Καστριτσέας μπορεί με την εμπειρία του να βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας και μαζί με τον 18χρονο Παρασκευά Χατζηκούτρη να αποτελέσουν ένα δυναμικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών. Βέβαια με δουλειά σε αυτή τη θέση μπορούν να βοηθήσουν και οι βασικοί πέρυσι στην ομάδα των Νέων Σαμαράς και Μπουτάκογλου. Ο Σάκης Αναστασιάδης δοκιμάζει παίκτες σε διάφορες θέσεις και σήμερα έδωσε θέση βασικού ως αριστερό οπισθοφύλακα στον Απόστολο Αποστολόπουλο με τον νεαρό να αποδεικνύεται «πολύεργαλείο» αφού τα πήγε καλά και σε αυτή τη θέση (στο φιλικό με το Νέο Σκοπό αλλά και πέρυσι με την ομάδα Νέων έπαιξε επιτελικός μέσος). Πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή κάνουν οι Ζιώγας και Κούτλας όπως και ο Βλαχόπουλος που σήμερα έπαιξε 10αρι αν και νεαρός δείχνει σημάδια κούρασης αφού είχε ακολουθήσει την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στην προετοιμασία της στο εξωτερικό. Αυτό που πρέπει να βρούνε οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού είναι έναν έμπειρο σέντερ φορ. Σήμερα ο Σάκης Αναστασιάδης χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης τον Γιώργο Παπαβασιλείου αλλά ο 26χρονος πολυσύνθετος παίκτης μπορεί να βοηθήσει σε άλλες γραμμές, κυρίως στο κέντρο.

Ο Ντιαλό με καταγωγή από τη Νέα Γουινέα και Αμερικανικό διαβατήριο έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του θέση στην ομάδα του Απόλλωνα

Απόλλων Παραλιμνίου: «Στόφα μεγάλης ομάδας»

Ο Απόλλων Παραλιμνίου αποδεικνύει χρόνο με το χρόνο ότι αποκτά τη στόφα μεγάλης ομάδας. Μια ήρεμη δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου που αναμένεται και φέτος να είναι από τους πρωταγωνιστές στη Γ εθνική. Η ομάδα διατήρησε φέτος την εμπειρία αλλά έριξε το μέσο όρο ηλικίας ενώ στις σκέψεις των ανθρώπων του Απόλλωνα είναι να κάνουν ακόμα μία με δύο κινήσεις. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η απόκτηση του Ντιαλό αφού μάλλον θα εξασφαλιστεί κάρτα διαμονής στην Ελλάδα με τον νεαρό επιθετικό με καταγωγή από τη Νέα Γουινέα να έχει Αμερικανικό διαβατήριο.

Τα γκολ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά από προσπάθεια του Τσιαούση, η άμυνα του Πανσερραϊκού πιάστηκε στον ύπνο και ο Μπάμπης Ζυγκερίδης από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Ζυγκερίδης από σκόρερ έγινε δημιουργός και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Δημήτρη Κεχαγιά που ανήμερα των γενεθλίων του έκανε το 2-0.

Ο Βλαχόπουλος μειώνει σε 2-1

Ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Ζιώγα και ο Κώστας Βλαχόπουλος που ανέλαβε να το εκτελέσει έκανε το 2-1.

Ο Λαζαρίδης διαμορφώνει από το σημείο του πέναλτι σε τελικό 3-1

Ο Απόλλων Παραλιμνίου κέρδισε πέναλτι με τον Τσαούση και ο Γιώργος Λαζαρίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητές του αγώνα οι Παγωνάς, Φραγγάκης και Γαβριήλ

Ο πάγκος του Πανσερραϊκού με τον Σάκη Αναστασιάδη και τους συνεργάτες τουΟ κόσμος στην κερκίδα του γηπέδου του ΨυχικούΤουλάχιστον από λεωφορείο η ομάδα του Πανσερραϊκού είναι… τσάμπιονς λιγκ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα