Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες για την πολιτική προστασία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

22:17 9/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποδομή θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, αναγνωρίζοντας το έργο σας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στους εκπροσώπους των εννέα εθελοντικών ομάδων που συμμετείχαν στην συνάντηση που οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, για να καταγραφούν οι ανάγκες των ομάδων και να ενισχυθεί ο πολυτιμος ρόλος τους στην Πολιτική Προστασία και η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης μαζί τους.

Ο Περιφερειάρχης

παράλληλα με τα εύσημα που απέδωσε στους εκπροσώπους των ομάδων για το έργο και την προσφορά τους, θύμισε πως η Περιφέρεια αντιμετωπίζει με προσοχή και σοβαρότητα τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις στήριξης της εκπαίδευσης στελεχών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ακόμα και στο εξωτερικό.


Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη,μακριά από τα γραφειοκρατικά εμπόδια να φανεί χρήσιμη, οργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εθελοντές από πιστοποιημένους φορείς. Επίσης, σημείωσε πως όπου είναι εφικτό να υποστηρίξει το έργο των εθελοντικών ομάδων υλικοτεχνική υποδομή, θα το κάνει.


«Θέλω όμως να θυμόμαστε πως όλα ειναι θέμα ανθρώπων. Με πόση διάθεση και αφοσίωση κάνουμε κάτι. Θυμάστε όλοι το έργο του μακαρίτη Δημήτρη Βουρβαχάκη. Αυτό θα πρέπει να βρει μιμητές», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Νωρίτερα, ανοίγοντας τη συνάντηση ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σπουδαίο γεγονός την ύπαρξη εννέα πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Ο ίδιος δήλωσε πως «το μήνυμα προς όλες τις εθελοντικές ομάδες της Κρήτης πρέπει να είναι ένα: πιστοποίηση!»
Εκτός από τη συγκεκριμένη συνάντηση που οργάνωσε ο κ. Λεονταράκης για να καταγραφούν αιτήματα και απόψεις των εθελοντών, έχει κάνει σειρά επαφών και συναντήσεων σε Δήμους της Κρήτης και θα συνεχίσει, στοχεύοντας να διαμορφωθεί ένας πλήρης και ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε κάθε περιοχή.
Να σημειωθεί πως στη συνάντηση της Π.Ε. Ηρακλείου συμμετείχε ο Προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας Π.Κ Γιάννης Τζανοκωστάκης και οι Εθελοντικές Ομάδες:
1.Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό τμήμα Ηρακλείου
2.Εθελοντική οργάνωση OFF ROAD CLUB Ηρακλείου
3.Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης.
4.Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου.
5.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Ηρακλείου.
6.Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών-Παγκρήτιος Όμιλος CANYONING.
7.ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ.
8.Λέσχη Εφέδρων Δυνάμεων-Παράρτημα Ηρακλείου.
9.Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα