Η Χρ.Μερκούρη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

13:49 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και ο Σύλλογος Φίλων Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18/5/2017 με την οργάνωση δράσεων για παιδιά και ενήλικες στις αίθουσες και στη στοά του Μουσείου Μεταβυζαντινής Τέχνης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, Χριστίνα Μερκούρη, «για το εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Τα μουσεία ως χώροι διαμεσολάβησης

και διαλόγου, μέσα από τη δυνατότητα που έχουν να προσφέρουν πολλαπλές αναγνώσεις, μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Δράσεις για παιδιά
10:00 πρωί:
Επίσκεψη μαθητών του Ειδικού Σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ για ένα παιχνιδομάθημα μέσα στο μουσείο, με την ειδική παιδαγωγό Ελένη Χαϊκάλη.
απόγευμα:
Ώρα προσέλευσης 18:45
19:00: «Οι γειτονιές των ποιητών», παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Ακτύπη.
19:30-20:15: Βιωματική δράση για παιδιά σε δύο ηλικιακές ομάδες.
•Χρωματίζοντας με λέξεις την «ιστορία» μας: για παιδιά 9-12 χρονών, με τη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Φίλων της Ξενοπούλειου παιδικής Βιβλιοθήκης: Λιβέρη Άννα Μαρία, Πάτρα Διονυσία, Κόκκαλη Άννα, Κεκάκη Ιωάννα, Ευαγγέλου Μαρία, Θεοδόση Παραδεισένια και Παπακωνσταντίνου Ιωάννα.
•Χαρτογραφώντας τις γειτονιές του νησιού μας: για παιδιά 5-8 χρονών, με τη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Φίλων της Ξενοπούλειου παιδικής Βιβλιοθήκης: Κατσαϊτου Αλεξάνδρα, Χαϊκάλη Ελένη, Μυλωνά Ελένη, Καλογεράτου Αγγελική, Μάνθου Αδαμαντία, Γολέμη Μαρίνα και Κάρλος Στέλιος.

Δράσεις για ενήλικες

19:30-20:15: Διάλεξη με θέμα: «Αμφιλεγόμενη Βιβλική Σκηνή στο Μουσείο Ζακύνθου: Το ιστορικό μιας ταύτισης» από τον πτυχιούχο Θεολογίας Βασίλη Χρυσοβιτσιώτη.

Μετά το πέρας των δράσεων, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στη στοά του Μουσείου

20:15-21:00
•Παιδική χορωδία Ε και ΣΤ τάξης 6ου Δημοτικού σχολείου με τη μουσικό Αβούρη Κατερίνα.
•Παιδική χορωδία Ε τάξης 1ου Δημοτικού σχολείου με τη μουσικό Καραλή Ιωάννα.
•Παιδική χορωδία Κερίου με τον μουσικό Βυθούλκα Πέτρο.

Το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης θα είναι ανοικτό την Πέμπτη 18/5/2017 από τις 08:00 έως τις 15:00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα