Η Cineworld κλείνει τις αίθουσές της σε Μ. Βρετανία και ΗΠΑ- Χάνονται έως και 45.000 θέσεις εργασίας

15:46 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

H Cineworld θα κλείσει όλες τις αίθουσές της στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αργότερα αυτήν την εβδομάδα, αφήνοντας έως και 45.000 ανθρώπους άνεργους, καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει μετά τον αντίκτυπο της κρίσης που έφερε η πανδημία στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η δεύτερη παγκοσμίως αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο, η οποία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της εξετάζει όλους τους τρόπους συγκέντρωσης επιπρόσθετων κεφαλαίων, σημειώνει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της και στις 536 Regal

αίθουσές της στις ΗΠΑ και στις 127 Cineworld και Picturehouse αίθουσές της στη Βρετανία από τις 8 Οκτωβρίου.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters και βρετανικών μέσων ενημέρωσης όσον αφορά το κλείσιμο των αιθουσών της, η εταιρεία αναφέρεται στην ανακοίνωσή της στο εύρος των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές του βοηθητικού προσωπικού, όπως καθαριστές και εργαζόμενοι στην ασφάλεια, μαζί με τους δικούς της υπαλλήλους.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες είχαν σημειώσει βουτιά άνω του 80% φέτος, έπεσαν σήμερα περαιτέρω κατά 60% σε ένα ιστορικά χαμηλό επίπεδο μέσα σε δέκα λεπτά από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

«Η Cineworld θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ανακοινώσει οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια για την επανάληψη των δραστηριοτήτων της σε αυτές τις αγορές, όταν οι βασικές αγορές θα έχουν πιο συγκεκριμένη καθοδήγηση για το καθεστώς της εκ νέου λειτουργίας τους», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, στην οποία όμως δεν διευκρινίζει πότε θα ξανανοίξει τις αίθουσές της.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι οι κύριες εμπορικές της προτεραιότητες έχουν περιοριστεί στην περικοπή των δαπανών και στη διατήρηση της ρευστότητάς της.

Η Cineworld άρχισε να ξανανοίγει τις αίθουσές της τον Ιούλιο με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, αλλά η περαιτέρω αναβολή της κυκλοφορίας της τελευταίας ταινίας του James Bond «No Time To Die» καθώς και της «Black Widow» της Marvel, έδωσαν μια δυσοίωνη εικόνα για τους επόμενους μήνες.

«Χωρίς τις νέες αυτές κυκλοφορίες, η Cineworld δεν μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία τις δυνατές εμπορικές ταινίες που θέλουν για να επιστρέψουν στις αίθουσες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα