Φλώρινα: Βουλευτής Ν.Δ. : «Αναγκαιότητα η συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα

10:20 27/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, ώστε αφενός να μην χαθούν πάνω από 800 θέσεις εργασίας, αφετέρου στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η περιοχή, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνίαδης στο Αμύνταιο. Ο κ. Αντωνίαδης υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη υποστήριξης του δικτύου τηλεθέρμανσης από τον ΑΗΣ, προκειμένου να μην αυξηθεί το κόστος της τηλεθέρμανσης από την εφαρμογή της βιομάζας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεταλιγνιτική περίοδο,

με την ένταξη του Αμυνταίου κατά προτεραιότητα σε αντίστοιχα προγράμματα που εκπονεί το υπουργείο ενέργειας.

Αναφερόμενος στην εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ στις τοπικές κοινότητες Αναργύρων και Βαλτονέρων, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Σταθάκη για βραδυκινησία τόσο στο θέμα της έκδοσης προεδρικού διατάγματος για την μετεγκατάσταση του οικισμού, όσο και για τις αποζημίωσες των αγροτών, καθώς τα υπόγεια ύδατα των όμορων γεωργικών εκτάσεων έχουν στερέψει, μετατρέποντας τα χωράφια σε χέρσα, ενώ επισήμανε την ανάγκη απαλλαγής των πληττομενων οικισμών από τον ΕΝΦΙΑ.

Στο τομέα του τουρισμού ο κ. Αντωνίαδης κατέδειξε την ανάγκη επαναξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Μπάνια στο Λιμνοχώρι, με την ενθάρρυνση ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Τέλος μεταξύ άλλων έκανε ειδική μνεία, στους ιδιοκτήτες εργατικής εστίας, που δεν κατέχουν τίτλους ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα επέκρινε την αξίωση της κυβέρνησης να υποχρεώσει δικαιούχους (που ανήκουν στις οικονομικά ασθενής κοινωνικές ομάδες) να καταβάλουν αίτηση ρύθμισης της οφειλής σε μηνιαίας δόσεις, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ (ανα κατοικία) και πρότεινε την καταβολή συμβολικού ποσού (μειωμένο κατά 50%) και καταγραφή-αναδιανομή των κατοικιών που είναι αδιάθετες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα