Φάκελος με σφαίρες σε Προβόπουλο - Πρετεντέρη

14:53 17/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τα απειλητικά σημειώματα που συνόδευαν τις σφαίρες, υπογράφουν άγνωστοι με το όνομα "Λαϊκοί Τιμωροί"

Στην αλληλογραφία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη εντοπίστηκαν σήμερα δύο φάλεκοι με 2 σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ). Στος φακέλους υπήρχαν επίσης και απειλητικές επιστολές, οι οποιές υπογράφονται από οργάνωση ή ομάδα ατόμων με το όνομα "Λαϊκοί Τιμωροί". Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική
υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το Γρταφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: "Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται."

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρει: «Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν τον φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

Για "ενέργεια αποπροσανατολισμού" κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία»
Keywords
Τυχαία Θέματα