Κυρ. Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί

14:53 17/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Πρώτη ουσιαστική απόπειρα κατάργησης φορέων χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι η αξιολόγηση φορέων συνεχίζεται και θα οδηγήσει σε νέο κύμα φορέων προς κατάργηση.Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι η αξιολόγηση θα συνεχιστεί και στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς και σε όλα τα ΝΠΙΔ.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι επειδή κάποιος φορέας αξιολογείται δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκύψουν και μειώσεις προσωπικού.
Επισήμανε ακόμη ότι καταργούνται φορείς οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια δομή.
«Έχουμε αναλάβει να σεβόμαστε το χρήμα του Έλληνα φορολογουμένου, αν ένας φορέας δεν επιτελεί ουσιαστικό έργο πρέπει να κλείσει η να συγχωνευθεί με άλλον ή να περιοριστεί. Πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε.

Ο υπουργός είπε ότι όλα τα ΝΠΙΔ θα αξιολογηθούν και υπάρχει περιθώριο μείωσης του προσωπικού τους σε ορισμένα. Η αξιολόγηση, τέλος, θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα