Προφυλακίστηκε ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

14:53 17/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτη Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρωην πρόεδρος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ. Κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ.Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, συνελήφθη για δεύτερη φορά ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, για την
υπόθεση των υποβρυχίων, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και δεν κατέβαλε τη χρηματική εγγύηση των 500.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ, αύριο Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

Τις επόμενες ημέρες, νέα στοιχεία προτίθεται να καταθέσει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών Πάνος Ευσταθίου, από τα οποία θα προκύψει ποια άλλα πρόσωπα έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα