Φ. Μάγγος: Οι νησιώτες πληρώνουν το «μάρμαρο» για τα δεινά της χώρας

11:05 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άποψη ότι οι συνέπειες της κατάργησης του Φ.Π.Α θα είναι ολέθριες για την ζωή των κατοίκων των νησιών, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο» για τα δεινά της χώρας, χωρίς όμως να έχουν ωφεληθεί το ίδιο με την υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της καταστροφικής εποχής, όπως αποδείχθηκε, των παχιών αγελάδων, εξέφρασε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.
«Κάποιοι θεωρούν ίσους τους κατοίκους του Μαραθιού, της Κινάρου, των Λεβίθων, της Ψερίμου, των Αρκιών και του Αγαθονησίου, οι οποίοι το μόνο που δεν χρειάζεται ν’ αγοράσουν είναι ο αέρας που αναπνέουν. Ίσους με όλους τους άλλους

που μπαίνουν στο αυτοκίνητο και ανά πάσα στιγμή έχουν πρόσβαση παντού και σε όλα τα δημόσια αγαθά» ανέφερε στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Λειψών.
Και συνέχισε:
«Οι λιγοστοί αυτοί ήρωες, κάτοικοι του ξεχασμένου Αιγαίου, καλούνται να πληρώσουν τα Ολυμπιακά έργα, τις κρεμαστές γέφυρες, την Εγνατία, την Ολυμπία και την Ιόνια οδό, τα οποία ενδεχόμενα να μην τα δουν ποτέ».
Αναφερόμενος στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, που θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Ιουλίου, ο κ. Μάγγος τόνισε ότι είναι θετικό, θυμίζοντας ότι ήταν απαίτηση της αυτοδιοίκησης διαχρονικά, αλλά ως επιπρόσθετο μέτρο και όχι για ν’ αντικαταστήσει κάποιο άλλο προνόμιο, που ούτως ή άλλως ήταν πολύ λίγο για να απαλύνει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι ακρίτες ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι ανεξαιρέτως οι τοπικοί βουλευτές το πάλεψαν, ο καθένας από τη δική του θέση, όμως -όπως είπε- η δύναμη τους στάθηκε ισχνή μπροστά στα τετελεσμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα