Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό

13:07 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, συνεχίζει τη μυστική διπλωματία». Δεν έχουμε πάρει απάντηση αν έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην ΕΕ χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα της ονομασίας, δήλωσε στη Βουλή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη

Γεννηματά, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση της ΝΔ. «Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα Εθνικά Θέματα», τόνισε.

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως», επισήμανε η κυρία Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην παρέμβαση της, πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση.

Από την άλλη μεριά, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε το ζήτημα των Σκοπίων , να προσπαθεί τώρα να αποστεί των ευθυνών της.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν «λύση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα