Ευρωπαϊκό σχέδιο για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών

20:15 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο δράσης για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση και απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών στην ΕΕ και να βελτιωθεί το καθεστώς νόμιμης εισόδου τους στην ΕΕ.

Το σχέδιο δράσης της Επιτροπής προβλέπει ένα κοινό πλαίσιο πολιτικής και οικονομικά μέτρα στήριξης, που θα βοηθήσουν τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις εθνικές πολιτικές ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Οι δράσεις που προτείνονται αφορούν μέτρα ένταξης πριν από την αναχώρηση και πριν από την άφιξη των μεταναστών, ιδίως για άτομα που

επανεγκαθίστανται και χρειάζονται σαφώς διεθνή προστασία, μέτρα για την εκπαίδευση, απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση, πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και κοινωνική ένταξη.

Επιπλέον, η Επιτροπή παρουσίασε προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος της ΕΕ για τη μπλε κάρτα, που θα κάνει ευκολότερη και πιο ελκυστική την εγκατάσταση και απασχόληση στην ΕΕ, υπηκόων τρίτων χωρών με υψηλή ειδίκευση.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη, τα κράτη-μέλη θα συνεχίσουν να είναι αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον αριθμό των υπηκόων τρίτων χωρών που γίνονται δεκτοί στο έδαφός τους με σκοπό την αναζήτηση εργασίας. Μπορούν επίσης να πραγματοποιούν δοκιμές στην αγορά εργασίας, αν αυτή υφίσταται σοβαρές διαταραχές, όπως υψηλό επίπεδο ανεργίας σε συγκεκριμένο επάγγελμα ή τομέα, ή σε ένα τμήμα της επικράτειάς τους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα