Χανιά: Ποινικές διώξεις στους 13 από τους 18 συλληφθέντες – μέλη εγκληματικής οργάνωσης

19:54 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του Νόμου 178 άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Χανίων στους 13 από τους 18 συλληφθέντες που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσαν οι αρχές στα Χανιά.

Από τους υπόλοιπους 5, οι 4 αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και για αυτούς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για αύριο αφού ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία. Σε ένα ακόμα άτομο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή Καλάσνικοφ, αλλά όχι για συμμετοχή

στην εγκληματική οργάνωση. Και αυτός θα δικαστεί αύριο το πρωί με την αυτόφωρη διαδικασία. Σε ό,τι αφορά στον αρχιφύλακα που υπηρετεί στα Χανιά, αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας οι συλληφθέντες δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, αλλά μετέβη στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης ο εισαγγελέας Χανίων.


Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα – Αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η υπόθεση ξεκίνησε όταν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας περιήλθε η ενημέρωση ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, φερόταν να ασχολείται με παράνομο εμπόριο οπλισμού και μάλιστα βαρύ οπλισμού –αντιαρματικά όπλα RPG- σε Χανιά και Ρέθυμνο, προκειμένου να προμηθεύσει αλλοδαπούς αγοραστές. Η ΕΛΑΣ έκρινε ότι μια τέτοια διασύνδεση θα εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας, ενώ παράλληλα ήταν απόλυτα κατανοητό, ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν δρούσε μόνος του. Αξιοποιώντας τα πρώτα αυτά στοιχεία η Ασφάλεια Χανίων πέτυχε την –με ανακριτική πράξη- άρση του τηλεφωνικού απορρήτου την οποία στη συνέχεια επέκτεινε και σε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα. «Βιτρίνα» των συναλλαγών ήταν κατάστημα με όπλα στα Χανιά, μέσα από το οποίο γίνονταν και οι επαφές στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα