ΕΡΤ2 – «Η ιστορία του Θεού» με τον Μόργκαν Φρίμαν

01:16 16/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δεύτερο επεισόδιο του Β’ κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του Θεού» (The Story of God), παραγωγής ΗΠΑ 2016-2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, στις 17:00.

O βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν με την κάμερα της εκπομπής, διεξάγει μια

έρευνα για να ανακαλύψει πώς αντιλαμβάνονται οι περισσότερες θρησκείες τη ζωή μετά θάνατον και πώς ορίζεται η πράξη της δημιουργίας, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις σε διάφορα μεγάλα ερωτήματα που προβληματίζουν όλη την ανθρωπότητα.

Πρόκειται για μια επική σειρά που εξετάζει πώς η θρησκεία έπαιξε το δικό της ρόλο στην Ιστορία του κόσμου και πώς συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας καθημερινά, ανεξάρτητα από το Θεό που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε.

Ο Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε κάποιες από τις ιερότερες πόλεις του κόσμου, από τις Πυραμίδες μέχρι το ιερό δέντρο του Βούδα και τα χαλάσματα του Θόλου του Βράχου στην Ιερουσαλήμ.

Συναντά ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω και συζητεί με θρησκευτικούς ηγέτες, επιστήμονες, ιστορικούς και αρχαιολόγους σε μια προσπάθεια να κατανοήσει πώς εξελίσσεται η θρησκεία και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας που συνεχώς αλλάζει και ταυτόχρονα τον τρόπο που η θρησκεία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που προβλημάτισαν, τρομοκράτησαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς από την πρώτη στιγμή, όπως η δημιουργία του κόσμου και η πίστη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί την ημέρα της Αποκάλυψης.

Αυτή η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει σε χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Θεολογίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και προσωπική αναζήτηση του Μόργκαν Φρίμαν μέσα από συζητήσεις με σαμάνους, ιερείς, ιμάμηδες και πιστούς, προκειμένου να ανακαλύψει τι σημαίνει Θεός για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας και να δείξει ότι, παρά τις όποιες εμφανείς διαφορές μας, τα πιστεύω μας έχουν πολύ περισσότερα κοινά από όσα μπορούμε να φανταστούμε

(B΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο: «Ο Παράδεισος και η Κόλαση»(Heaven and Hell)

Τι είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση; Μας περιμένουν, άραγε, στη μετά θάνατον ζωή ή μήπως είναι εδώ και τώρα;

Ο Μόργκαν Φρίμαν αποκαλύπτει πώς έχει αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας. Χιλιάδες χρόνια, άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και πιστεύω προσπαθούν να λύσουν αυτόν τον γρίφο.

Ο Μόργκαν Φρίμαν προσπαθεί να ανακαλύψει πώς αυτά τα μέρη -που κανένας δεν έχει δει- έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής μας.

Κατεβαίνει στα Τάρταρα των αρχαίων αυτόχθονων κατοίκων της Αμερικής, ερευνά φαινόμενα εξορκισμών, καθώς και το χάρισμα της «γλωσσολαλιάς» και συναντά μια γυναίκα που πιστεύει ότι έχει δει τον Παράδεισο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ2 – Η, Θεού, Μόργκαν Φρίμαν,ert2 – i, theou, morgkan friman