Αρκαδία: Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τις δομές υγείας

21:24 15/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τμήμα υγείας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, εξέδωσε ανακοίνωση-πρόταση, για τα θέματα των υποδομών υγείας στην Αρκαδία, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

Α. Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο:

1ο. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού Ιατρικού προσωπικού στο ΓΠΝΝ Τρίπολης, δεδομένου ότι οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα(μόνο δυο επικουρικών ιατρών) δεν επαρκούν.

2ο. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

3ο. Απαιτείται

η άμεση προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού ασφάλειας και υγείας στην εργασία και ιδιαίτερα μασκών τύπου FFP2, FFP3 και

4ο. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη 5 Ιατρών για τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου σε θέσεις που είχαν προγραμματιστεί να πληρωθούν.

Β. Όσον αφορά το Κ.Υ. Τρίπολης(πρώην ΙΚΑ) και Κ.Υ Μεγαλόπολης:

1ο. Απαιτείται η επιστροφή στις θέσεις τους των Ιατρών Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής του ΚΥ Τρίπολης και ΚΥ Μεγαλόπολης που έχουν μεταφερθεί στο Παναρκαδικό, ώστε να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία και να μη συνωστίζονται οι ασθενείς με το παραμικρό στο νοσοκομείο .

2ο. Απαιτείται η άμεση προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, στολές, γάντια) και

3ο. Απαιτείται η άμεση πρόσληψη των 4 μονίμων Ιατρών του ΚΥ για τις θέσεις που είχαν από πέρυσι προκηρυχθεί.

Γ. Σχετικά με την άσκηση του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος:

1ο. Σύμφωνα με την από 10-04-2020 επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ, τονίζεται η ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), όπως είναι η προμήθεια μασκών, αδιάβροχων στολών, προσωπίδων και όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την ασφαλή παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας.

2ο. Απαιτείται να δημιουργηθεί μηχανισμός διανομής των υλικών αυτών ή τουλάχιστον εξασφάλιση και δέσμευση ικανών αποθεμάτων και για τους ιδιώτες οδοντιάτρους, που διευκολύνουν κρατώντας τους οδοντιατρικούς ασθενείς μακριά από τα νοσοκομεία και

3ο. Απαιτείται η προμήθεια του απαραίτητου προστατευτικού εξοπλισμού και η ένταξη των Οδοντιάτρων στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.»

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα