Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:56 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.
Ο κ. Ιωσηφίδης αντικαθιστά στις θέσεις αυτές την κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, η οποία στις 13 Μαρτίου εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
Η άσκηση των νέων καθηκόντων του κ. Ιωσηφίδη θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης

της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.

** Έως το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας Καβάλας δεδομένου ότι εκταμιευθήκαν τα χρήματα για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος έκανε γνωστό ότι τα χρήματα εκταμιεύθηκαν προχθές.

** Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας επισκέφθηκαν χθες το πρωί μέλη του Σωματείου Οικοδόμων για να τον ενημερώσουν σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση που έκαναν με πρώτο και κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους μεγαλοκατασκευαστές του κλάδου.

** Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου με τη συμμετοχή της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, του Επιμελητηρίου Καβάλας, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και υπηρεσιακών παραγόντων για θέματα που αφορούν τους καταναλωτές.
** Γιορτή Erasmus διοργανώνει την Δευτέρα το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Το τρέχον εξάμηνο (εαρινό 2018) σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 ξένοι φοιτητές από την Γαλλία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Τσεχία.

** Εκδήλωση με θέμα «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/679/ΕΕ) – Ζητήματα και διαδικασίες συμμόρφωσης» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

** Μια 46χρονη συνελήφθη στα Λευκόγεια Δράμας. Νωρίτερα είχε εξαπατήσει 92χρονη αποσπώντας της δύο χρυσά κοσμήματα, ενώ με την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμη μία 73χρονη, χωρίς να τα καταφέρει.
Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

** Δύο άτομα, ένας 54χρονος Έλληνας και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες τεσσάρων διαρρήξεων σε τρεις επιχειρήσεις και ένα (1) αγρόκτημα, στο Χαλκερό, την Πετροπηγή και τη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

** Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του νομού Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Καβαλιώτης Βραβευμένος Σεφ, Νίκος Φωτιάδης θα παρουσιάσει ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάι του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα. Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ γαστρονομίας.

** «Ψυχο– λογικές σχέσεις» είναι το βιβλίο του Ψυχολόγου – Μαθηματικού Δημήτρη Φλαμούρη που παρουσιάζεται στην Καβάλα, σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Κατερίνα Χατζηδημητρίου και ο ίδιος ο συγγραφέας ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Μαραγκού και Διαμάντη Κασσαβέτη
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Σοφία Χατζηνικολάου.

** Ομιλία της Σουάμι Σιβαμούρτι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας με θέμα τη γιόγκα και την ενεργοποίηση της Εσωτερικής Ευτυχίας, Θεωρία και Πρακτικές.

** Το έργο «Η Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το Μικρό Βορρά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

** Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αναμένεται για αύριο στην περιοχή με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

The post Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας appeared first on ert.gr.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, αμθ, φεκ, πασχα, συμμετοχή, erasmus, τει, γαλλια, συλληψεις, νέα, αθηνα, σεφ, σαλατα, καβαλα, δηπεθε, θεατρο, ert, σταση εργασιας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, δωρο πασχα, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, γιορτη σημερα, ελενη, ημερομήνια, αστυνομια, γιογκα, γυναικα, θεμα, θρακη, ισπανια, ρουμανια, σεφ, φεκ, ψαροσουπα, ert.gr, αμθ, αρνακι, τει, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, γαλαξιας, δευτερα, δηπεθε, δηπεθε καβαλας, αιθουσα, εβδομαδα, ευρωπη, ιδια, ιδιο, θεωρια, ομιλια, κελσιου, κουζινα, κοσμηματα, μακεδονια, μικρο, ξενοδοχειο, πεμπτη, πιατα, υπογραφη, πρωι, σαββατο, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, σπανακι, ταχινι, τμημα, τσεχια, υπηκοος, φεστιβαλ, χατζηνικολαου, ωρες, μποφορ, erasmus, γιορτη, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα