Επαφές της ΕΣΑμεΑ με υπουργεία για σχετικό νομοσχέδιο

18:01 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά επαφών και διαβουλεύσεων είχε η ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές Ασφαλιστικές Διατάξεις, Ενίσχυση της Προστασίας των Εργαζομένων, Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρίες και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: «Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου ένας μεγάλος κύκλος επαφών, διαβουλεύσεων και συναντήσεων της ΕΣΑμεΑ αναφορικά

με το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές Ασφαλιστικές Διατάξεις, Ενίσχυση της Προστασίας των Εργαζομένων, Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρίες και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και το αναπηρικό κίνημα αναμένει την ψήφισή του, με τελευταία συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη με τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη».

Η ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε και με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, από την οποία ενημερώθηκε για το σχέδιο νόμου. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της στους υπουργούς επί του σχεδίου νόμου, ενώ από πλευράς υπουργών τονίστηκε ότι η Κυβέρνηση δεν σχεδιάζει ούτε περικοπές στα επιδόματα, ούτε μαζικές επανεξετάσεις των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, η συνομοσπονδία αναφέρει πως: «Ταυτόχρονα το αναπηρικό κίνημα, η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς της βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου η τρίτη αξιολόγηση να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους πολίτες με αναπηρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα