Εννέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης 45 θέσεις εργασίας

15:07 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά οικογενειών να φιλοξενούνται και να δραστηριοποιούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναφέρθηκε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης ο οποίος είπε: «Ξεκινήσαμε πέρυσι τον Αύγουστο, είναι περίοδος οικονομικής κρίσης και γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε μερικές οικογένειες στη Λάρισα και πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τα παιδιά τους.


Φέτος με πιο οργανωμένο τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα σε 560 οικογένειες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε οκτώ σημεία της πόλης να έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους, να κάνουν δημιουργικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν καινούργιους φίλους, να περάσουν καλά, να μάθουν πράγματα, όλο εκείνο το πακέτο που μπορεί και δίνει χαμόγελα και ελπίδες ότι η καθημερινότητα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό».
Ερωτηθείς εάν καλύπτονται οι ανάγκες των οικογενειών ο κ. Δεληγιάννης απάντησε:
«Το σύνολο των 560 παιδιών καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών, δεν είχαμε υπολογίσει την τόσο μεγάλη ζήτηση με την ανακοίνωση του προγράμματος, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που είχαμε για τον μήνα Ιούλιο, από τα 13 τμήματα που είχαμε οργανώσει τώρα έχουμε φτάσει στα 18 τμήματα.

Προχωράμε με σταθερά βήματα, βλέπουμε που είναι οι ατέλειες και οι αδυναμίες, ακούμε τους συμπολίτες μας και σιγά- σιγά θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα είναι θεσμός για την πόλη. Έχουμε συνολικά 9 κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ΚΔΑΠ από τον Σεπτέμβριο για όλους τους μήνες μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, καλύπτουν 450 θέσεις από τις 30 που υπήρχαν πριν από λίγο καιρό».
Σχετικά με νέες θέσεις εργασίας ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων υποστήριξε ότι «από τον Σεπτέμβριο που ξεκινά η δημιουργία των καινούργιων ΚΔΑΠ τα δύο άτομα προσωπικού που απασχολούνταν μέχρι τώρα θα γίνουν 45 άτομα, δηλαδή δημιουργούνται 43 καινούργιες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα