Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα

15:07 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αφιερωμένη στη Σύγχρονη Χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής), η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα

του Μουσείου Ηρακλειδών.

«Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα στη Χαρακτική, την αυθεντική μάνα της έντυπης τέχνης και τη μαγεία που τυλίγει αυτή η τόσο παλιά και πάντα νέα εικαστική έκφραση», σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Μιχάλης Αρφαράς.

«Στις αρχές του 21ού αιώνα, που η ηλεκτρονική εκτύπωση αντικατέστησε τις συμβατικές εκτυπωτικές τεχνικές, η Χαρακτική επέστρεψε, αμετάκλητα πλέον, στα εργαστήρια των καλλιτεχνών. Έτσι, η χαρακτική εικόνα γνώρισε μια αναγέννηση ως αυθεντική μορφή εικαστικής δημιουργίας. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τις χαρακτικές εκφραστικές μεθόδους και τεχνικές για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία συχνά υπάρχουν σε ελάχιστο αριθμό αντιτύπων ή είναι μοναδικά».

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εβδομήντα έργα, οκτώ καταξιωμένων εικαστικών, που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα