Ένα ξενοδοχείο από το…μέλλον

14:27 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μπράνταν Σίμπρεχτ, μεταπτυχιακός φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, σχεδίασε το «Hyperloop Hotel» μετατρέποντας την ιδέα του Έλον Μασκ σε ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο.

Το «Hyperloop Hotel» αποτελείται από εμπορευματοκιβώτια που έχουν μετατραπεί σε κινητά, προσαρμόσιμα δωμάτια ξενοδοχείου κι επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται μεταξύ 13 πόλεων χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το δωμάτιό τους το οποίο θα είναι πολυτελώς εξοπλισμένο με γραφείο, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Η ιδέα αυτή κέρδισε φέτος το φοιτητικό βραβείο Radical Innovation

Award στο διαγωνισμό για φανταστικά σχέδια ξενοδοχείων που απένειμε μια κριτική επιτροπή επτά επενδυτών, προγραμματιστών και αρχιτεκτόνων.

«Ήθελα να διερευνήσω τρόπους με τους οποίους αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία και τη φιλοξενία», δήλωσε ο δημιουργός του στο Business Insider.

Το σχέδιο του Αμερικανού φοιτητή είναι εμπνευσμένο από το DevLoop, μια πίστα δοκιμών για το Hyperloop One του Έλον Μασκ που την είχε πρωτοπαρουσιάσει το 2013. Αν και το έργο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, ο δημιουργός του έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να παραδώσει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μέχρι το 2020.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου Hyperloop, καθώς η τεχνολογία και η υποδομή που απαιτούνται δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα ενώ ο Siebrecht πιστεύει ότι η κατασκευή του θα είναι εφικτή μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια και η κατασκευή του καθενός, θα κοστίσει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ :

Keywords
Τυχαία Θέματα