Τρίκαλα: Μονιμοποίηση συμβασιούχων στον Δήμο ζητά η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

14:20 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά την απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως αντισυνταγματική τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους Δήμους, τάσσονται με επιστολή τους τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τρικκαίων.

Οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιώργος Καΐκης, Γιώργος Λιατίφης και Κώστας Τάσιος, με δημόσια τοποθέτησή τους, μιλούν για “τελεσίδικο μήνυμα της κυβέρνησης σε χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και 39 εργαζόμενοι

στο Δήμο Τρικκαίων, που στέλνονται στην ανεργία”, αλλά και για “προκλητική αμφισβήτηση ακόμη και της πληρωμής τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει…”. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καΐκης, επισήμανε την “ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους με το εργασιακό καθεστώς χιλιάδων συμβασιούχων, οδηγώντας Δημοτικές Υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Αυτοδιοίκηση και την περεταίρω φορολόγηση των πολιτών…”. Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν λόγο, στην επιστολή τους, για “απόφαση με την οποία βρίσκει διέξοδο διαφυγής η κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά σε κάλπικη αντιπαράθεση με την Ν.Δ., ενώ ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί” διακαή πόθο” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων…”. “Ως δημοτικοί σύμβουλοι δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε η πόλη μας να γίνει χωματερή το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση δεκάδων εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής και στο Δήμο μας, ώστε να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες του. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα”, αναφέρουν εμφαντικά. Καλούν, δε, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων να συνταχθεί με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης, επιλύνοντας άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της, έτσι ώστε να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς νέα -ακόμη μεγαλύτερα-προβλήματα ο Δήμος. “Συντασσόμαστε και θα συνδράμουμε, με ό,τι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας”, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα