Λέσβος: Πότε θα δώσουν πανελλήνιες οι μαθητές της Λέσβου που ματαιώθηκαν λόγω του σεισμού

14:15 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συντομότερη ημερομηνία η 1η Ιουλίου για την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων για τα παιδιά της Λέσβου και της Χίου που οι εξετάσεις τους αναβλήθηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας. Σήμερα οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου , βάση του πανελλαδικού προγράμματος και συγκεκριμένα για τα μαθήματα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας. Αύριο θα διαγωνισθούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ σε πέντε μαθήματα ειδικότητας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια θα διαγωνισθούν οι μαθητές της Λέσβου και της Χίου όσα μαθήματα αναβλήθηκαν λόγω του σεισμού. Το υπουργείο δεσμεύθηκε να ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό το πρόγραμμα και αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Τα 14 σχολεία, εξεταστικά κέντρα γενικών και επαγγελματικών λυκείων σε όλο το νησί, εξετάστηκαν από τις πρώτες μέρες από τους μηχανικούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχθούν τους μαθητές τους.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας «θα αναλάβει την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή των υποψηφίων των περιοχών που επλήγησαν, με επιπλέον ποσοστό στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας περεταίρω μέριμνα για τα παιδιά που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, συγκεκριμένα 19 παιδιά της Γ Λυκείου από το Λύκειο Πολιχνίτου και από αυτά, τα τρία παιδιά από τη Βρίσα και ένα από το Λισβόρι. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βρίσας Στρατής Παράκοιλας ζήτησε την ευαισθησία του υπουργείου προκειμένου να μπουν τα τρία παιδιά του χωριού στις σχολές επιλογής τους, άλλωστε πρόκειται για αριστούχους μαθητές.

φώτο: σχολείο Βρίσας

Keywords
Τυχαία Θέματα