Κοζάνη: Χρυσά τα πνευστά της «Πανδώρας»

13:28 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Το χρυσό βραβείο κατέκτησε η φιλαρμονική του δήμου Κοζάνης «Πανδώρα» στο Rybnik της Πολωνίας, στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών, όπου συμμετείχαν 11 φιλαρμονικές από 7 χώρες. Στον ίδιο διαγωνισμό την πρώτη θέση σολίστ στο κλαρίνο απέσπασε ο ταλαντούχος μουσικός μέλος της φιλαρμονικής μας Γιώργος Καραγκούνης. Η «Πανδώρα» του Δήμου Κοζάνης εντυπωσίασε με τον επαγγελματισμό και το πρόγραμμά της και ξεχώρισε, παρουσιάζοντας στο Φεστιβάλ,

κομμάτια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο αλλά και παραδοσιακά τραγούδια του τόπου, αναδεικνύοντας τις μουσικές δεξιότητες της, αλλά και τον τόπο καταγωγής της, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αρχιμουσικός Νίκος Χρυσοχόου.

Η Φιλαρμονική έκανε συνολικά πέντε εμφανίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και παρελάσεις στο διήμερο φεστιβάλ στην πόλη της Πολωνίας, με το έντεκα να ακούγεται στην τελετή λήξης, από την βραβευμένη κοζανίτικη Πανδώρα.

Στο διαγωνιστικό μέρος κατόπιν αξιολόγησης συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Ουγγαρίας, Τσεχίας, της Λευκορωσίας και της «Πανδώρας» από την Ελλάδα την οποία και εκπροσώπησε.

Ο μαέστρος Νίκος Χρυσοχόου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μουσικούς της Πανδώρας, καθώς όπως υπογράμμισε εκπροσώπησαν επάξια τον Δήμο Κοζάνης και την χώρα μας, καθώς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έτσι επιβραβεύτηκαν οι κόποι των πολύμηνων προβών. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως έπαιξαν με την ψυχή τους και συναγωνίστηκαν φιλαρμονικές από χώρες με ιδιαίτερη μουσική παιδεία και υποδομές.

Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα που παρουσίασε η Πανδώρα στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Κοζάνης στις 25 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα