Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:49 17/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευθέρη Κρέτσου ξεκίνησε χθες επισήμως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Ο κ.Κρέτσος αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο που πρόκειται να αναλάβει το Φεστιβάλ και τα σχέδια του υπουργείου για την περαιτέρω ενίσχυση των δημιουργών μικρού μήκους ταινιών.
«Είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε το υψηλό επίπεδο, που κρατούμε άσβεστη τη φλόγα του Κινηματογράφου και που δίνουμε τη δυνατότητα στους μικρομηκάδες καλλιτέχνες να ανακαλύψουν νέες τάσεις, ώστε να συμβάλλουν

στη βελτίωση του κινηματογραφικού προϊόντος και στην τεχνολογική εξέλιξη της παραγωγής των ταινιών» ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 195 ταινίες από 52 χώρες. Οι προβολές γίνονται και φέτος στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο.

** Εξαμελής αποστολή, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της πόλης Shenzhen της Κίνας θα βρίσκεται στην Καβάλα σήμερα Δευτέρα. Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφθούν τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στις 8 το βράδυ στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

** Στις εγκαταστάσεις του ΙΝΑΛΕ, στη Νέα Πέραμο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από σήμερα (Δευτέρα) έως τις 21 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Συνάντηση Συντονισμού της Μεσογείου και Εύξεινου Πόντου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συμμετέχουν μόνο επίσημες αντιπροσωπείες από εννέα Μεσογειακά Κράτη-Μέλη (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα). Θα συζητηθούν θέματα προόδου, συντονισμού και μεθοδολογίας των Προγραμμάτων Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) της κάθε χώρας.

** Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου το νέο Δικαστικό Έτος. Ο αγιασμός θα γίνεις τις 8:30 το πρωί στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας.

** Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του παλαιού λιμανιού της Θάσου χθες το μεσημέρι (Κυριακή) ένας 53χρονος αλλοδαπός. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

** Εξάλλου, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε την περασμένη Παρασκευή από την θάλασσα στους Αμμολόφους Καβάλας, ένας 57χρονος αλλοδαπός. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

** Συνελήφθησαν στην Καβάλα, δύο άτομα, ένας 62χρονος και μία 50χρονη, επειδή προσποιούμενοι τους πελάτες μπήκαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ) και έκλεψαν δέκα (10) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών. Έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο, τράπηκαν αρχικά σε φυγή και στη συνέχεια εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο τους, είχαν κλέψει άλλες 14 φιάλες από άλλα δύο καταστήματα (μάρκετ) παλαιότερα.

** Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία τα στοιχεία μιας 45χρονης που κατηγορείται για απάτη σε βάρος 50 χρονου στην Καβάλα. Η 45χρονη είχε πάει στο κατάστημα του 50χρονου, όπου με το πρόσχημα διεκπεραίωσης διαδικασιών, που αφορούσαν την πληρωμή οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας και τη διαγραφή οχήματος, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 830 ευρώ.

** Με την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ» συνεχίζει απόψε (Δευτέρα) η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας τις προβολές στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο». Με την ονομασία Bonus Week οι φίλοι του κινηματογράφου θα παρακολουθήσουν γνωστές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Οι προβολές ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ. Την Τετάρτη στον «Ζέφυρο» θα δοθεί συναυλία με τον Μιχάλη Πρεπόνη και το μουσικό του σχήμα.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός με παροδικές νεφώσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα