Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:48 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Από το τρέχον σχολικό έτος ξεκινά τη λειτουργία του Παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο, με απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριος Μπαξεβανάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.
Πρόκειται για την αίσια έκβαση ενός αιτήματος το οποίο επί χρόνια υπάρχει από την κοινωνία και τους φορείς του

νησιού, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. «Από το 2011 που ξεκίνησε η θητεία μου ως δήμαρχος παλεύω με αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.
Στο παράρτημα Θάσου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης θα λειτουργούν οι τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας.
Μέχρι τώρα μετακινούνταν στη Χρυσούπολη για τα φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ, 70 μαθητές από τη Θάσο. Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία παραρτήματος στο νησί θα αυξηθούν οι μαθητές.
Το ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλλιράχης, το οποίο ανακαινίστηκε από το δήμο Θάσου ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις.

** Συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα έχει στις 12:30 το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Θα μιλήσουν για το σχεδιασμό της τουριστικής προβολής για το έτος 2018.

** Οκτώ αιτήσεις από Γενικούς Γιατρούς και μία αίτηση από Παθολόγο για την κάλυψη οκτώ θέσεων Γενικών Γιατρών ή Παθολόγων και 3 αιτήσεις από Παιδιάτρους για την κάλυψη δύο θέσεων Παιδιάτρων κατατέθηκαν στο υπουργείο υγείας για τις προβλεπόμενες θέσεις στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που θα λειτουργήσουν στην Καβάλα.

** Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Μεταξύ άλλων το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την συμμετοχή του Δήμου Νέστου στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου «Δάσους» Δέλτα Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO (MAB).

** Τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 θα βραβεύσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, σε ειδική τελετή που θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία της Σκάλας Καλλιράχης Θάσου.

** Τρεις Λέσχες Ανάγνωσης θα λειτουργήσει και φέτος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Τα μέλη της «Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικού Μυθιστορήματος» θα συναντηθούν σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 το απόγευμα, στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στις 7 θα ακολουθήσει η συνάντηση των μελών της «Λέσχης Ανάγνωσης Ιστορικού Μυθιστορήματος». Η πρώτη συνάντηση της «Λέσχης Ανάγνωσης Ψυχολογίας» θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

** Με τον Βασίλη Λέκκα «συναντάται» η Χορωδία του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας «ΣυνΩΔΗπόροι» για τέσσερις συναυλίες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη. Το μουσικό ταξίδι έχει αφετηρία την Καβάλα, την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) στις 9.30 το βράδυ, στον χώρο του Φρουρίου της πόλης.
Θα ακολουθήσουν συναυλίες το Σάββατο (23 Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., στη Δράμα στις 30 Σεπτεμβρίου και στην Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου.

** Το Παιχνίδι της Πόλης διοργανώνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία καπνεργάτη. Ομάδες 4 έως 6 ατόμων θα ανταγωνιστούν σε ένα παιχνίδι διαφορετικό με στόχο την δημιουργικότητα.

** Με τον Παπάγο αγωνίζεται σήμερα Τετάρτη η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στο πλαίσιο του Κυπέλλου, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ», στις 5 το απόγευμα.
Εισιτήρια γενικής εισόδου 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά των ακαδημιών, αλλά και όλα τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

** Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα