Μίλησαν για τα προβλήματα των γιατρών

09:43 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, αλλά και στη δυνατότητα συμψηφισμού τους με τις ασφαλιστικές εισφορές, στάθηκε, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, στη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, παρουσία του βουλευτή, Σωκράτη Βαρδάκη.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Η. αναφέρθηκαν στον τρόπο φορολογικής μεταχείρισης των αμοιβών των ιατρών,

που συμμετέχουν στα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων. Εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει οι αμοιβές αυτές να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως μισθωτή εργασία, ενώ ζήτησαν μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, να ανασταλεί η εγκύκλιος που επιβάλει την καταβολή εισφορών ΕΦΚΑ ως επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βαρδάκη, τόσο η Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός διαβεβαίωσαν, ότι θα δοθεί λύση στο κρίσιμο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε θα εξοφληθούν στο ακέραιο όλες οι εκκρεμότητες, καθώς και ότι προτίθενται να εξετάσουν οποιαδήποτε άλλο αίτημα κατέθεσε ο Σύλλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα