4η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 – ZERO PLUS

07:58 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξενεί την 4η συνάντηση προόδου του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 “ZERO PLUS – Achieving near Zero and Positive Energy Settlements in Europe using Advanced Energy Technology” που θα διεξαχθεί από σήμερα έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το ερευνητικό έργο ZERO PLUS έχει στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων και καινοτόμων

ενεργειακών τεχνολογιών για την κατασκευή οικισμών μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (Nearly Zero Energy – NZE) με ταυτόχρονη μείωση του κόστους επένδυσης. Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου ZERO PLUS πραγματοποιείται ανέγερση τεσσάρων πιλοτικών οικισμών μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης στις χώρες Κύπρο, Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου New South Wales Ματθαίος Σανταμούρης με συντονιστή εταίρο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Εργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος του έργου με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά και ερευνητικό αντικείμενο την αξιολόγηση της αποδοτικότητας των ενεργειακών τεχνολογιών ZERO PLUS μέσα από την ανάπτυξη πλατφόρμας συλλογής δεδομένων Web-GIS.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης

•Βιομηχανικοί εταίροι ABB Italy, Anerdgy AG, Consorzio Arca, Fibran SA και Eco Limited
• Κατασκευαστικές εταιρίες από Γαλλία (Opac38), Ιταλία (Contedil), Κύπρο (George Vassiliou Ltd.) και Αγγλία (Joseph Rowntree Housing Trust – JRHT)
• Ερευνητικά Ιδρύματα Πολυτεχνείο Μονάχου, Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev, Πανεπιστήμιο της Perugia, Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, Ινστιτούτο Κύπρου

Στόχος της συνάντησης προόδου είναι η πραγματοποίηση εξωτερικής αξιολόγησης της πορείας ανέγερσης των 4 πιλοτικών οικισμών από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: www.zeroplus.org

Keywords
Τυχαία Θέματα