Ζήτω η AEGEAN AIRLINES - Ζήτω! Εύγε στο Βόρειο Αιγαίο

Με τιμή, μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη ευχαριστώ από καρδιάς την Aegean Airlines, την Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης για το 2017 γιατί :

Έχει τα ακριβότερα εισιτήρια στον κόσμο. Επιτέλους να μια παγκόσμια πρωτιά.

Καταληστεύει με μεγάλη έμπνευση και σύστημα τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου (και όχι μόνον).

Μας

υποχρεώνει να προγραμματίζουμε τη ζωή μας (ασθένειες, επείγουσες ανάγκες, εγχειρήσεις, κηδείες κλπ) 5 – 6 μήνες νωρίτερα μήπως και βρεθεί κάποιο εισιτήριο που να το αντέχει η τσέπη μας.

Μας δουλεύει συστηματικά με προγράμματα τύπου Miles Bonus αφού διαγράφει σε τακτά διαστήματα τα μίλια ενώ είναι πιθανότερο να πιάσεις το ΠΡΟ ΤΟ παρά να βρεις θέση με αυτά (τα ίδια κάνουν και οι άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες του τόπου μας – οι τραπεζίτες μας).

Εφαρμόζει άψογα τον Διαφορισμό τιμών και τον υποστηρίζει ως εξής : δεν προσφέρει τις κενές θέσεις (που πολλάκις υπάρχουν) σε φθηνές τιμές ή στα προγράμματα Miles Bonus αλλά προτιμά άδειες θέσεις και πανάκριβες τιμές.

Μας ταΐζει illustration marketing της πλάκας και εμείς χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτά που δεν μπορούμε να έχουμε.

Να είστε καλά λοιπόν κ. Πρόεδρε της Aegean, που χάρη στις τεράστιες ικανότητες και τις μεγαλειώδεις επενδυτικές σας εμπνεύσεις έχετε μετατρέψει την εταιρία σας (μαζί με την Ο.Α.) σε ένα αναίσχυντο και ληστρικό μονοπώλιο. Γράφετε μια μεγαλειώδη ιστορία στην επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Μπράβο Σας. Να έρθετε και στα Σχολεία να ανοίξετε τα μάτια στα παιδιά και τους καθηγητές τους (μόνιμους και αναπληρωτές) που μόνο μέσω Frontex ή κολυμπώντας μπορούν να επισκεφθούν ή συναντήσουν κάποια στιγμή τις οικογένειές τους.

----------------------------------

Παρεμπιπτόντως δεν μας δίνετε και κανένα κοστολογικό στοιχείο για να καταλάβουμε γιατί το να ταξιδέψεις για 50 λεπτά της ώρας τη διαδρομή ΜυτιλήνηΘεσσαλονίκη ή Αθήνα, ας πούμε, κοστίζει πολλαπλάσια από το να ταξιδεύεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη προς όλη σχεδόν την Ευρώπη;

Τόσο ακριβό είναι πια το κόστος για τις πτήσεις στο Βόρειο Αιγαίο ή τόσο πολυδάπανος ο χυμός, ο καφές ή τα φιστίκια που ενίοτε σερβίρετε στις μαϊ…δ.ς επιβάτες σας που μέχρι να τα φάνε ή τα πιούνε έχουν αρχίσει την κάθοδο προσγείωσης και τους τα παίρνουν από μπροστά τους; (Βάζω και τελίτσες για να έχει ενδιαφέρον η ανάγνωση. Τι να βάλω Sudoku;)

Ή δώστε μας το ποσοστό κέρδος των συγκεκριμένων γραμμών και δικαιολογείστε το με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού και διάφορες άλλες οικονομολογικές μεγαλοπ.π.ρ.ς (και άλλες τελίτσες μη μας πιάσει και η τσιμπίδα του νόμου. Αυτολογοκρίνομαι).

Μήπως το Βόρειο Αιγαίο στηρίζει την κερδοφορία σας; Και επειδή είμαστε χαϊβάνια μας κάνετε και χάρη;

----------------------------------

Μπράβο σας λοιπόν, κ. Πρόεδρε της Best Regional Airline Europe 2017. Είστε αναμφισβήτητα μέγας πατριώτης. Να σας καμαρώνουμε. Να σας αφιερώσουμε και δρόμους πολλούς, μεγάλες λεωφόρους, για να θυμόμαστε τη δόξα σας στους αιώνες.

Εάν, λέω εάν, υποθέσουμε ότι λειτουργούσε στοιχειωδώς αυτό που ονομάζουμε κράτος θα πληρώνατε πρόστιμα για τρείς ζωές.

Επειδή όμως έχει ψιλοπροβληματάκια ακόμη, μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε μόνοι μας : το μποϊκοτάζ, τις μαζικές διαμαρτυρίες, την κήρυξη της Aegean σε ανεπιθύμητη εταιρία (non grata), το στήσιμο μιας εναλλακτικής εταιρίας, τη μετανάστευση από τα νησιά ή κάτι άλλο τέλος πάντων;

Σ΄ αυτή βέβαια την περίπτωση θα αρχίσετε βέβαια κ. Πρόεδρε τις προσφορές με 19 € το ταξίδι που τώρα, τάχα μου, δεν μπορείτε αφού είμαστε τόσο μεγάλοι μ……...ς . Εσείς φταίτε;

Για να πάμε στα σπίτια μας για κάποια έκτακτη ανάγκη πρέπει να δουλεύουμε 7-10 ημέρες, τουλάχιστον, για να πληρώσουμε τα απαράδεκτα ακριβά μονοπωλιακά σας εισιτήρια. Το παράδειγμα σας δυστυχώς το έχει υιοθετήσει και η άλλη μικρότερη αλλά εξίσου ανεκδιήγητη εταιρία που θεωρητικά έχει φθηνότερα εισιτήρια αλλά πάντα εξαντλημένα πριν ακόμη ανακοινωθούν. Σπουδαίο marketing κι αυτή.

Επειδή τα ντόπια Επιμελητήρια και οι θεσμικοί φορείς είναι σε βαθιά νάρκη, παρακαλούνται τα διαδικτυακά τζιμάνια («anonymous και eponimous») να διαδώσουν το παρόν (ή κάτι αντίστοιχο δικό τους, αν θέλουν και αφού το ψάξουν και λίγο) μπας και γίνει τίποτε με όλους αυτούς τους πολύ μεγάλους «επιχειρηματίες» του υγιούς ανταγωνισμού που στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο μας.

Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να προλάβω την πτήση γα Θεσσαλονίκη (€ 100,18). Είναι θέμα επείγουσας ανάγκης. Για να γυρίσω σε τρείς ημέρες άλλα 69,22 €. Σύνολο 169,40. Τιμές internet χωρίς βαλίτσα. Μέσω τηλεφωνικού κέντρου Aegean επιπλέον 20 €. Με βαλίτσα ας μη το συζητάμε. Τουλάχιστον να είχατε ντουλάπια.

Μ’ τόσα (ή και λιγότερα) χρήματα ταξίδευα από Αθήνα (τις ίδιες ημερομηνίες και aller retour) για Κύπρο με 138 €, Τουρκία με 154 €, Ισπανία με 168 €, Γαλλία με 178 €, Ισπανία με 179 €, Ουγγαρία με 193 € (και με βαλίτσα και με γεύμα maybe). Mε Airbus και όχι ελικοφόρα Dash 8 ή ATR 42 που απολαμβάνουμε στα νησιά (να χαρώ εγώ το άρθρο 101 του Συντάγματος και ιδιαίτερα την παράγραφο 4 («***4. Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους»). Πως λέει και το τραγούδι των Τζιάννι Φερρίο, Λέο Κιόσσο και Τζιανκάρλο Ντελ Ρε : Parole parole parole. Διδακτικότατο.

Βέβαια εκεί δεν ξέρουν από Aegean marketing και λοιπά μπαρμπούτσαλα. Να πάτε κ. Πρόεδρε να τους τα μάθετε. Είναι κρίμα τη σοφία σας να την απολαμβάνουν μόνον οι Έλληνες και το Βόρειο Αιγαίο.

Διαδώστε, σας παρακαλούμε, την ελληνική σοφία και την τέχνη σας στο αρπάζειν. Κάντε τους ανίδεους «βαρβάρους» κοινωνούς της απύθμενης βλακείας μας. Υποδείξτε τους να μελετήσουν το γονίδιο μας μήπως και αντιληφθούν κάτι και αυτοί οι ανόητοι που μ΄ αυτά τα λεφτά φέρνουν τους (αλλοδαπούς) τουρίστες να κάνουν και 7 ημέρες διακοπές.

----------------------------------

Με πάρα πολύ μεγάλο θαυμασμό και εκτίμηση κ. Πρόεδρε, σας προσκυνώ. Μου καθαρίζετε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα τσιμπλιασμένα ρομαντικά μου βλέφαρα από τις ανθρωπιστικές ψευδαισθήσεις. Σας ευγνωμονώ. Να είστε καλά. Να κόβει χρόνια ο Θεός από μένα να σας τα δίνει να μας κατακλέβετε.

Γιατί εσείς είστε η Αλήθεια στην Πράξη και όχι κάτι άλλοι θεωρητικομπουρδουκλωμένοι, σαν εκείνον τον περίεργο τον Roussau (“η πρόοδος συνεπάγεται διαφθορά και εκφυλισμό”!) που εμπνέει άλλα φοβερά τζιμάνια (βλ. τη «Διατριβή για την προέλευση και τις βάσεις της ανισότητας μεταξύ των ανθρώπων»).

Αυτά και εις ανώτερα. Με πολλή αγάπη και δικός σας για πάντα.

Παναγιώτης Γεωργιάδης

Οικονομολόγος – Καθηγητής

ΥΓ :

Ακολουθεί μια σελίδα με γεύση (αποδείξεις), για όποιον ακόμη ενδιαφέρεται, που είναι ενδεικτική του πόσο επιρρεπείς έχουμε καταντήσει στο δούλεμα :

Φθηνές πτήσεις προς Μυτιλήνη

Όλοι οι ναύλοι από Athens προς Mytilene (ATH-MJT) που βρέθηκαν από ταξιδιώτες μέσα στις τελευταίες 72 ώρες*†

Οκτ 172 € μετ' επιστροφής, Νοέ 172 € μετ' επιστροφής, Δεκ 172 € μετ' επιστροφής

Πηγή : https://www.tripadvisor.com.gr/

Να και της Astra :

αχώρηση

Άφιξη

Διάρκεια

Πτήση

X class

W class

U class

L class

B class

Y class

Mytilene

19:30
21 Sep

Thessaloniki

20:35
21 Sep

1 H 05 Λεπτά
Aircraft TypeAT4

A20215
Direct

Εξαντλήθηκαν
€32.38

Εξαντλήθηκαν
€45.38

Εξαντλήθηκαν
€55.38

Εξαντλήθηκαν
€76.38


€97.88


€119.88

essaloniki

18:00
24 Sep

Mytilene

19:05
24 Sep

1 H 05 Λεπτά
Aircraft TypeAT4

A20214
Direct

Εξαντλήθηκαν
€32.42

Εξαντλήθηκαν
€45.42

Εξαντλήθηκαν
€55.42


€76.42


€97.92


€119.92

Πηγή: https://customer2.videcom.com/

Aegean ξανά :

Όροι & Προϋποθέσεις:

Η προσφορά ισχύει για όλους τους ναύλους απευθείας πτήσεων από/προς Αθήνα προς Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Μάλτα, Μασσαλία και Νάπολη με απλή μετάβαση και με επιστροφή. Η προσφορά αφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο aegeanair.com έως και την 20.09.2017 για πτήσεις με την Aegean από 01.11.2017 έως και 20.12.2017. Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου. Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν οι κανονισμοί που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία ναύλου. Για συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής. Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μίας χειραποσκευής έως 8kg με το ναύλο Golight.

Δουβλίνο: €70 από Αθήνα, €49 προς Αθήνα
Εδιμβούργο: €70 από Αθήνα, €67 προς Αθήνα
Μάλτα: €48 από Αθήνα, €37 προς Αθήνα
Μασσαλία: €67 από Αθήνα, €59 προς Αθήνα
Νάπολη: €56 από Αθήνα, €47 προς Αθήνα

Πηγή : https://el.aegeanair.com

Παναγιώτης ΓεωργιάδηςAegean Airlines
Keywords
aegean airlines, aegean, αιγαιο, aegean, aegean airlines, εταιρεία, εισιτήρια, bonus, illustration, υγιή, σχολεια, frontex, μυτιληνη, θεσσαλονικη, αθηνα, europe, προσφορες, anonymous, κυπρος, γαλλια, ουγγαρια, airbus, βασεις, αποδειξεις, athens, δεκ, https, tripadvisor, astra, υφίσταται, κινηση στους δρομους, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ξανα, δωρεαν, εδιμβουργο, θεμα, ισπανια, μαλτα, νησια, πτησεις, astra, αγαπη, αρθρο, γευση, γινει, δεκ, δυνατοτητα, δυστυχως, διοικηση, δοξα, δουβλινο, υπαρχει, εισιτήρια, εκτιμηση, εμπνευση, ενιοτε, ερθετε, εταιρεία, εταιρια, τεχνη, ζωη, υγιή, ιδια, ισχυει, υφίσταται, θεος, καφες, λεφτα, ματια, μηνες, μπορειτε, ναπολη, νοε, παντα, παιδια, παμε, προγραμματα, πτηση, σβερκο, σοφια, σπιτια, τιμη, τουρκια, χαιρομαστε, χρονικα, χαρα, ψευδαισθησεις, athens, airbus, αιωνες, bonus, εγχειρησεις, europe, frontex, https, ιδιαιτερα, illustration, μπροστα, ταξιδι, tripadvisor, θεσεις, χυμος
Αναζητήσεις
poso diarkei i aeroporiki diadromi apo napoli thessaloniki
Τυχαία Θέματα