Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Ν. Τσίτσας

15:55 28/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 48 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας. Ο Ν. Τσίτσας είχε εργαστεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στο ελεύθερο, πολιτικό και το ρεπορτάζ του υπουργείου Εσωτερικών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 15:00 στο Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ,

ο Νίκος Τσίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν εκείνη που τον κέρδισε κι έτσι ξεκίνησε να εργάζεται το 1990 στο περιοδικό της Δυτικής Αθήνας «ΕΝΝΕΑ». Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Εργασίας, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων. Το 2000 συνεργάζεται με τη δεκαπενθήμερη εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ενώ το 2003 αρχίζει τη συνεργασία του με το περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ», απασχολούμενος στο ελεύθερο και το πολιτικό ρεπορτάζ. Το 2009 και ως το πρόωρο τέλος του εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εσωτερικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης. Επίσης, ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και της ιστοσελίδας «thetoc.gr». Στο παρελθόν, είχε εργαστεί στα περιοδικά «ΕΠΙΛΟΓΗ», «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», «BANKERS REVIEW» και την ιστοσελίδα «capital.gr» ενώ διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου από το 1998 έως το 2006.

Ο Νίκος Τσίτσας υπήρξε ένας καλός συνάδελφος, απόλυτα καταρτισμένος, ευγενής, φιλικός με όλους και αγαπητός σε όσους συνεργάστηκε. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια και «έφυγε» πρόωρα, σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Ζωή και την αγαπημένη του κόρη. Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά στην απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος είχε τόσα πολλά να προσφέρει.

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Νίκος Τσίτσας ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωσή του στο ρεπορτάζ. Ο θάνατός του αφήνει τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο φτωχότερο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Την θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, μέλους της δημοσιογραφικής οικογένειας, του Νίκου Τσίτσα. Επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Δυστυχώς, έφυγε ένας ακόμη δημοσιογράφος πρόωρα από τη ζωή» αναφέρει ο κ. Βούτσης.

ΣΥΡΙΖΑ

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Τσίτσας ήταν πολιτικός συντάκτης, που τον διέκρινε η εργατικότητα και η αγάπη για το επάγγελμά του και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη δημοσιογραφία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέα Δημοκρατία

«Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή άλλο ένα εκλεκτό της μέλος. Ο Νίκος Τσίτσας στην επαγγελματική του πορεία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και ξεχώρισε για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα.

ΚΚΕ

Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το Ποτάμι

Ο Νίκος Τσίτσας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, ήθος και αφοσίωση. Ήταν ακούραστος, εργατικός, μαχητικός, αποκαλυπτικός. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο καλό ρεπορτάζ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αναφέρει το Ποτάμι.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, που έφυγε τόσο πρόωρα, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειάς του και των οικείων του, στους οποίους απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Καλό του ταξίδι» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΔΗΜΑΡ

Ένας νέος άνθρωπος, πολιτικός συντάκτης επί σειρά ετών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ο Νίκος Τσίτσας που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος και συνέπεια έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την ευρύτητα της σκέψης του, την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και τη συνέπεια στις ιδέες του. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα