Συμβολικός αποκλεισμός με συμπαράσταση φορέων

14:38 28/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αγιάς στο ύψος της διασταύρωσης με την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου προχώρησαν σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι αγρότες της Λάρισας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στην άκρη του δρόμου από την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν πάνω από 20 φορείς και σύλλογοι που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ

και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Λαμπρούλης ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών που αγωνίζονται, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μρούδας τόνισε ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα στο μπλόκο Πλατυκάμπου και καλούμε τους αγρότες να ενισχύσουν και άλλο το μπλόκο. Οι συκοφαντίες της κυβέρνησης και η προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού εντείνονται όσο μεγαλώνει ο αριθμός των μπλόκων. Ξέρουμε ότι στον αγώνα μας έχουμε την συμπαράσταση των εργατών και αυτοαπασχολούμενων με τους οποίους έχουμε κοινό αντίπαλο και κοινά προβλήματα». Παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στην «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μέχρι στιγμής μπλόκα έχουν στηθεί σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια), Ρέθυμνο (κόμβος Μαντρών).Ημαθία (κόμβος Κουλούρας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου) Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας) από τους αγρότες των νομών Πρέβεζας και Άρτα, Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς), Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου), Ημαθία (διασταύρωση Νάουσας), Εβρο (κόμβος Καστανιών). Σήμερα στήθηκαν μπλόκα σε Κοζάνη (γέφυρα Σερβιών), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο), Καστοριά (Αργος Ορεστικό) και Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), καθώς και στην Ευρυτανία στη γέφυρα Κρυονέρι και αύριο διπλό μπλόκο στη Φθιώτιδα σε Δομοκό και Ανθήλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα