Δύο νεκροί από πτώση ψεκαστικού στον Σχοινιά – Το τελευταίο βίντεο (video)

13:31 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχοινιά. Τη μοιραία πτήση του ψεκαστικού ελικοπτέρου μετέδιδε ζωντανά μέσω Facebook ένας από τους επιβαίνοντες.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν

φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ. Το ψεκαστικό ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες του χειριστή και του φύλακα, που έχασαν τη ζωή τους.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες του χειριστή του ελικοπτέρου & του φύλακα που έχασαν τη ζωή τους στον Σχοινιά. Άμεση διερεύνηση των αιτιών.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 23, 2017

«Βαθιά οδύνη» για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είχε ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό στο πλαίσιο των δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα