Δύο δις ευρώ διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ εργολήπτρια εταιρεία

18:05 28/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ διεκδικεί η εργοληπτική εταιρεία ΔΙΑΤΟΝΟΣ ΑΤΕ από τη ΔΕΥΑΜΒ, λόγω ζημιάς που θεωρεί ότι υπέστη.

Το ζήτημα των απαιτήσεων προέκυψε το 2015, λόγω στάσης πληρωμών από το Ελληνικό δημόσιο, η οποία οδήγησε σε καθυστέρηση της εξόφλησης του τρίτου κατά σειρά λογαριασμού που κατέθεσε ο ανάδοχος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού Δ. Βόλου». Η εταιρεία

υποστηρίζει ότι στο εξάμηνο που σταμάτησαν οι πληρωμές, τα μηχανήματα δεν εργάζονταν, ενώ οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά και αυτό δημιούργησε «ζημία» 2.052.463 ευρώ. Οι ροές των πληρωμών επανήλθαν τελικά τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, με την εκταμίευση των χρημάτων από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος.

Το σύνολο εν τω μεταξύ του έργου που κατασκεύασε, ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν ισάξιο με το έργο που εκτέλεσε. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ αποζημίωσε την εταιρεία με 31.000 ευρώ.

Η ΔΙΑΤΟΝΟΣ ΑΤΕ κατέθεσε δυο προσφυγές – αγωγές κατά της ΔΕΥΑΜΒ με αίτημα την ακύρωση αντίστοιχων αποφάσεων του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα