Δ. Μακεδονία: Καταγγελία για αναθέσεις στον Τοπικό Πόρο

09:29 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονται οι απ’ ευθείας αναθέσεις έργων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης (ΕΑΠ), σύμφωνα με την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, η οποία και καλεί τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη να δώσει τη σχετική λίστα στη δημοσιότητα, εξηγώντας και τους λόγους.

Στη γραπτή ανακοίνωσή της η Κ. Ζεμπελιάδου, επισημαίνει ότι με αφορμή την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου επισκευής του κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» Φλώρινας, προϋπολογισμού 400.000€, στο Σύλλογο Ελληνικών Γραμμάτων, διαπίστωσε ότι μέσω της Διαύγειας

εντοπίστηκαν και άλλες τέτοιες αναθέσεις έργων, ενώ ζητά από τον κ. Καρυπίδη, την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου.

Η ένταξη του έργου επισκευής του κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» Φλώρινας στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το περιφερειακό συμβούλιο στις 28 Νοεμβρίου 2016 , με προϋπολογισμό 300.000€, ο οποίος αυξήθηκε κατά 100.000€ με νεότερη κατά πλειοψηφία απόφαση στις 31 Μαΐου 2017.

Όπως αναφέρει η κ. Ζεμπιλιάδου στη γραπτή του απάντηση, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος αναφέρει ότι για το έργο αυτό δεν έγινε καμία διαγωνιστική διαδικασία, γιατί όπως τόνισε αφορά την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου συλλόγου με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου ρωτά να μάθει: Εάν έχουν ορισθεί ως φορείς υλοποίησης του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης(ΕΑΠ) και άλλοι φορείς που δεν διέπονται από το δημόσιο λογιστικό και εάν ναι, ποιοι, σε ποια έργα και σε ποιες μελέτες και εάν η διαδικασία αυτή ακολουθείται εκτός από την Περιφέρεια και από τους ΟΤΑ ως δικαιούχους του Τοπικού Πόρου;

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα