Χουσεΐν Μπαλτατζή: Τα βιβλία που διδάσκονται στα δημόσια σχολεία να διδάσκονται και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία

13:27 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το αίτημα μας είναι ξεκάθαρο τα βιβλία που διδάσκονται στα δημόσια σχολεία να διδάσκονται και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία. Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου στην Ξάνθη Μπαλτατζή Χουσεΐν, απ’ όπου ξεκίνησε και η συμβολική

κατάληψη από γονείς και αποχή των παιδιών από τα μαθήματα.

«Σε συνεργασία και με συλλογική απόφαση ομόφωνη των μελών μας προβήκαμε στην κινητοποίηση των γονέων έτσι ώστε να γίνει μια συμβολική κατάληψη και αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα. Η υλοποίηση της συλλογικής απόφασης ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου», επισήμανε ο Μπαλτατζή Χουσεΐν.

«Το ξεκάθαρο αίτημα μας , είναι τα βιβλία που διδάσκονται στα δημόσια σχολεία να διδάσκονται και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία .Το θέμα των βιβλίων στην μειονοτική εκπαίδευση είναι η κορυφή του παγόβουνου η μειονοτική εκπαίδευση είναι στην εντατική εδώ και αρκετά χρόνια εμείς με αυτήν κίνηση θέλουμε να ανοίξουμε μια χαραμάδα στο σκοτάδι για να δούμε λίγο φως .Για το πρόγραμμα των Μουσουλμανοπαίδων είχαμε εκφράσει πριν ένα χρόνο της αντίδρασης μας λέγοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα πεπαλαιωμένο και ανεπίκαιρο και πρέπει να αποσυρθεί . Είναι αυτονόητο να υπάρχουν σε ένα πρόγραμμα βιβλία ιστορίας και γεωγραφίας, που στο πρόγραμμα των Μουσουλμανοπαίδων δεν υπάρχουν.


Εμείς είχαμε μια δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας ότι τα Βιβλία του δημόσιου θα μπουν στα μειονοτικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν έγινε και αισθανόμαστε ότι υπάρχει εμπαιγμός που υποτιμά την νοημοσύνη μας .Η υπόθεση μας έχει μπει φαίνεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ,όλοι λέμε τα ίδια πράγματα,η αυτονόητη λύση για το αίτημα όμως δεν έρχεται».

Κλείνοντας ο κ. Μπαλτατζή σημείωσε πως , «Εμείς περιμένουμε και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της Ξάνθης, όπως περιμένουμε και την συνάντηση με τους φορείς της πολιτείας και τον Υπουργό Παιδείας και μέχρι να δούμε φως από την χαραμάδα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουν 32 σχολεία από τον νομό Ξάνθης και 4 από τον Νομό Ροδόπης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα