Χίος: Xωρίς προβλήματα η επιστροφή στις τάξεις για την Γ Λυκείου

18:02 11/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε στο νομό της Χίου η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών της Γ’ Λυκείου.
Μετά από 2 μήνες περίπου που ήταν κλειστά τα σχολεία λόγω κορονοϊού, οι μαθητές που σε λίγο διάστημα καλούνται να γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις, επέστρεψαν στις τάξεις τους υπό νέες συνθήκες.
Ο μέγιστος αριθμός

μαθητών ανά τμήμα είναι τα 15 άτομα, που πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων σε διαγώνια γραμμή και φυσικά να κάθεται ο καθένας μόνος του.
Σύμφωνα με τη Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν πολύ καλή. Συγκεκριμένα στα Γενικά Λύκεια από τους 212 μαθητές, παρουσιάστηκαν οι 151 και από τους 88 εκπαιδευτικούς οι 85.
Στα ΕΠΑΛ από τους 87 μαθητές οι 69 και από τους 84 καθηγητές οι 78, ενώ στα γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις από τους 22 μαθητές προσήλθαν οι 20 και από τους 29 καθηγητές οι 28.
Στο βίντεο ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Χίου Δημήτρης Λευκαδίτης, σημειώνει ότι από τους 80 μαθητές προσήλθαν οι 60, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τους μαθητές της Α΄και Β΄ Λυκείου.

Επίσης ο διευθυντής του μουσικού Σχολείου με λυκειακές τάξεις Τάσος Κουτσοδόντης, μας μίλησε την περασμένη Παρασκευή για τα μέτρα που έχουν λάβει στο σχολείο όπου από τους 12 μαθητές της Γ’ Λυκείου οι 9 θα πήγαιναν.
Να σημειωθεί ότι χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν τα μαθητικά δρομολόγια, ενώ μοιράστηκαν από την Επιτροπή του Δήμου Χίου, στα σχολεία τα αντισηπτικά που το υπουργείο Παιδείας διέθεσε σε πρώτη φάση σε κάθε σχολική κοινότητα.

The post Χίος: Xωρίς προβλήματα η επιστροφή στις τάξεις για την Γ Λυκείου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα