Χίος: Ανησυχούν για λειτουργία δομής νεοεισερχομένων προσφύγων και μετά την περίοδο καραντίνας

18:02 11/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβαν οι κάτοικοι και επαγγελματίες των περιοχών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Μηνά, που με κείμενο που συγκεντρώνει πλέον τις 1.000 υπογραφές, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής-καραντίνας στη Λευκωνιά.
Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία είχε ανάψει το «πράσινο» φως στο υπουργείο Μετανάστευσης να προχωρήσει σε ενοικίαση χώρου για τη δημιουργία δομής καραντίνας λόγω κορονοϊού για τους

νεοεισερχόμενους πρόσφυγες- μετανάστες. Μετά την υπογραφή όμως σύμβασης με την εταιρεία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, κάτοικοι και φορείς επανήλθαν εκφράζοντας την αντίθεσή τους για χρήση της δομής και πέρα της καραντίνας για τον κορονοϊό.
Παρουσιάζοντας μια σειρά εγγράφων, εκφράζουν τους φόβους τους ότι η δομή δεν θα είναι βραχύβιας διάρκειας και μόνο για να μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες, αλλά θα εξελιχθεί σε μια δεύτερη δομή, παράλληλα με τη ΒΙΑΛ.
Σημειώνουν εξάλλου ότι η λειτουργία μιας τέτοιας δομής, είναι αντίθετη με τις χρήσεις γης που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με το ΣΧΟΑΠ Αγίου Μηνά.

The post Χίος: Ανησυχούν για λειτουργία δομής νεοεισερχομένων προσφύγων και μετά την περίοδο καραντίνας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα