Συμβάσεις έργων ύψους 1,5 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Κ. Αγοραστός

18:02 11/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις συμβάσεις τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5εκ.περίπου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Πρόκειται για τα έργα οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρου στην Παιδόπολη Αγριάς, προϋπολογισμού 392.000 ευρώ, εργολαβία αποκατάστασης οδοστρωμάτων στο Ν. Πήλιο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, την ενίσχυση του υδραγωγείου στο Στάφυλο Σκοπέλου προϋπολογισμού 108.000 ευρώ και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης ψύξης στο νατό της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη, ύψους 20.000 ευρώ.

Επιπλέον

οκ. Αγοραστός ανέφερε ότι δημοπρατήθηκε η αποκατάστασης ενός κομματικού στην οδό  Λαρίσης όπως και το έργο επισκευής των παράδρομων στο κομμάτι που βγαίνει στην Εθνική. Επιπλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μελετούν την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας.

 

Ευθύνες στο υπουργείο για νέο σταθμό μέτρησης

Ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο επέρριψε ο κ. Αγοραστός για το γεγονός ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά η προμήθεια ακόμη ενός σταθμού μέτρησης της αερορύπανσης και τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί και το software στον ήδη λειτουργούντα σταθμό, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά. Επιπλέον ανέφερε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία της περιφέρειας και την περίοδο της καραντίνας και διαχρονικά, δεν τίθεται θέμα αερορύπανσης στην πόλη. Ζήτησε δε τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων για να λάβει η περιφέρεια τα χρήματα που της αναλογούν από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προγραμματίσει έργα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία

Τέλος ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι στη Θεσσαλία θα έλθουν σταδιακά έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο νομό Λάρισας, τέσσερις στη Μαγνησία, τρεις στα Τρίκαλα και τρεις στην Καρδίτσας και μία στις Σποράδες για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορονοϊού. «Απαιτείται», είπε, «ταχύτητα και συνεργασία. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον ιό αλλά και να προφυλασσόμαστε».

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα