ΚΚΕ: Όχι στο εργοστάσιο παρασκευής SRF στο ΧΥΤΑ του Βόλου

18:02 11/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ – ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ ζητά το ΚΚΕ στη Μαγνησία επισημαίνοντας τότι είναι καρκινογόνα, να μην προχωρήσει η παραγωγή RDF/SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου αλλά να δίνει διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, ανακύκλωση και αερόβια κομποστοποίηση, ζητά το ΚΚΕ,

σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία του.

Οι κ.κ. Ριζόπουλος, Νάνος και Τσαπράζης μέλη τη Ν.Ε. του κόμματος επισήμαναν ότι η καύση απορριμμάτων αποτελεί «έγκλημα» για την πόλη του Βόλου και επέκριναν τόσο την κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμμάτων. Κάλεσαν τους πολίτες να αντιδράσουν.

Η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου

Σε ότι αφορά στην πρόταση του δήμου Βόλου για «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) σύμφωνα με την ΜΠΕ, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Θεσσαλίας και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (Ε.Π.ΠΕΡ.) με 41.000.000 € και το λειτουργικό κόστος θα φθάνει στα 2.800.000 €.. Κόστος που θα μετακυλίεται στις πλάτες των κατοίκων των δήμων Βόλου και της υπόλοιπης Μαγνησίας. Η ΟΕΔΑ, από τους περίπου 100.000 τον εισερχομένων ΑΣΑ στο ΧΥΤΑ Βόλου, θα επεξεργάζεται 50.592 τόνους ετησίως αστικά στερεά απόβλητα και 15.200 τόνους προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα. Από τα αστικά απόβλητα θα παράγονται ετησίως 18.209 τόνοιSRF, για την καρκινογόνα καύση στην τσιμεντοβιομηχανία. Επιπλέον τονίστηκε ότι οι μονάδες αυτές γενικότερα είναι πανάκριβες, δεσμεύουν ποσά από Π.Δ.Ε. και ΕΣΠΑ και επίσης ως μονάδες δρουν ανταγωνιστικά στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα