Χανιά: «Πόρτα -πόρτα» η μάχη με τα κουνούπια – Πιλοτικό πρόγραμμα

18:05 11/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα Χανιά, αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη εναντίον των κουνουπιών φαίνεται να είναι κάτοικοι και φορείς στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για το καλοκαίρι που έρχεται. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ανακοίνωσε σήμερα την πιλοτική εφαρμογή του προγραμματος καταπολέμησης κουνουπιών «Πόρτα – Πόρτα» σε περίπου 1000 κατοικίες της συνοικίας Χαλέπα.


Σύμφωνα με

την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει: Επισκέψεις απο πόρτα σε πόρτα σε όλα τα σπίτια που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης γνωριμία με όλους τους ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και διαχειριστές των πολυκατοικιών, έτσι ώστε να ενημερωθούν  για το σκοπό του προγράμματος και διανομή σχετικών φυλλαδίων.

Σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα προβλέπει και άλλη επίσκεψη για διερεύνηση και τυχόν διαχείριση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται μέσα στα σπίτια. Η διερεύνηση αυτή θα γίνεται σε συνεργασία με μέλος του σπιτιού ή της πολυκατοικίας,  να μπορούν αργότερα οι ίδιοι να  αναγνωρίζουν τις εστίες  και να τις διαχειρίζονται αναλόγως.

Όπου η εντομολογική επιτήρηση δείχνει ότι τα κουνούπια δεν υποχωρούν θα γίνοντα περισσότερες επισκέψεις και προσπάθειες για την καταπολέμησή τους.

Για κάθε οικία, κατοικημένη, ακατοίκητη ή εγκαταλελειμμένη, θα συμπληρώνεται κωδικοποιημένη φόρμα καταγραφής, χωρίς να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή. Στη φόρμα αυτή θα αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της κατοικίας, ο συνολικός αριθμός των εστιών και το είδος τους. Να σημειωθεί ότι θα γίνεται εξαιρετικά προσεκτική διαχείριση των προσωπικών  δεδομένων, σύμφωνα με την πολύ αυστηρή ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα