Νομοθετική ρύθμιση απαιτείται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

18:02 11/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα επιλυθεί το θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στη χερσαία λιμενική ζώνη, ανάπτυξη που πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που επιτάσσει, μεταξύ άλλων, την τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων. Αυτό επισήμανε στη βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης σε συνάντηση που είχαν.

Η κ. Μακρή έθεσε το θέμα μετά από παράπονα ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους  από τις  25-05-2020 στον

Οργανισμό Λιμένος Βόλου και δεν ικανοποιούνται γιατί δεν υπάρχει, ακόμη, σχετική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Στη νομοθετική αυτή ρύθμιση, θα προβλέπεται η δυνατότητα και ο τρόπος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, σε μεγαλύτερη έκταση, καθώς, επίσης, και το απαιτούμενο τίμημα. Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να προωθηθεί, όσο γίνεται ταχύτερα, η σχετική πρωτοβουλία, το πρώιμο, όμως, στάδιο της επεξεργασίας της από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν επιτρέπει ασφαλή προσδιορισμό του χρονικού σημείου της ολοκλήρωσης αυτής της νομοθετικής ενέργειας.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε, σχετικώς, τους ενδιαφερόμενους τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Υπουργείο προκειμένου να υλοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερα η επεξεργασία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα