Χανιά: Άστεγοι στα Χανιά: «Τα αδέσποτα σκυλιά ζουν καλύτερα από μας» (audio)

12:55 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν, περιέγραψαν σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, δύο άπορες και άστεγες συμπολίτισσές μας, με αφορμή έναν ακόμη θάνατο αστέγου στα Χανιά.

ΕΡΤ Χανίων – Κ. Βουτετάκη: Σήμερα η κηδεία ενός 46χρονου άστεγου… Καμιά πρόβλεψη για τους ανήμπορους… (audio)


Η άπορη Σταυρούλα Τσικόγια μίλησε για τις δυσκολίες των ανθρώπων που ζουν

στο δρόμο και για τις προσπάθειες που κάνουν για βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, αφού, όπως είπε, από τις τοπικές αρχές δεν έχουν καμία υποστήριξη, ενώ συχνά δέχονται κυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές.

Ο άστεγος Θωμάς Δεληγιαννίδης ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα άρρωστος και καθηλωμένος έξω από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, είπε η Σταυρούλα Τσικόγια και η μόνη βοήθεια που πήρε ήταν από τους άλλους άστεγους που έκαναν ό, τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Κανείς δε μας δίνει σημασία, τόνισε η κ. Τσικόγια.
Η άστεγη Μιουάρα Ζαγανά περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις καθημερινές προσπάθειες επιβίωσης των αστέγων στα Χανιά και εξέφρασε το φόβο ότι θα υπάρξουν και άλλοι θάνατοι. «Τα αδέσποτα σκυλάκια ζουν καλύτερα από μας», είπε. Μεταξύ τους οι άστεγοι στα Χανιά, είναι σαν αδέρφια, είπε η κ. Ζαγανά, και περιέγραψε πώς κάνουν μπάνιο με λάστιχο και κρύο νερό στις πλατείες .

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Το θέμα των αστέγων είναι υπαρκτό (audio)

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη των δύο άστεγων γυναικών:

Keywords
Τυχαία Θέματα