Γαλλία: Και δεύτερο ζευγάρι, ύποπτο για επίθεση με φιάλες υγραερίου

12:44 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γαλλικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τον εντοπισμό στο Παρίσι, το περασμένο Σάββατο, ενός αυτοκινήτου μέσα στο οποίο υπήρχαν έξι φιάλες αερίου χωρίς μηχανισμό ανάφλεξης, ένα δεύτερο ζευγάρι υπόπτων συνελήφθη στο Μονταρζί, στην κεντρική Γαλλία.

Το πρώτο ζευγάρι, που ανήκει σε ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα, έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου,

γνωστός για παλιά δράση ισλαμιστικού προσηλυτισμού, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανάκρισή του από τους ερευνητές. Η κόρη του ιδιωκτήτη του οχήματος, που χαρακτηρίζεται ριζοσπαστικοποιημένη, εξακολουθεί να αναζητείται.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, σχετικά με το όχημα που εντοπίστηκε αρχικά τις προηγούμενες ημέρες, ένας υπάλληλος μπαρ του Παρισιού είχε ειδοποιήσει για την ύπαρξη μιας φιάλης αερίου σε κάθισμα σταθμευμένου αυτοκινήτου, το οποίο δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, αλλά είχε αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης.

Η φιάλη στο κάθισμα ήταν κενή. Ωστόσο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο πορτ-μπαγκάζ πέντε ακόμη φιάλες γεμάτες αέριο χωρίς σύστημα ανάφλεξης. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε έναν μικρό δρόμο της πρωτεύουσας, κοντά στον Σηκουάνα, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων που επισκέπτεται πλήθος τουριστών.

Η αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελία του Παρισιού διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε σχέδιο για επίθεση από τρομοκρατική οργάνωση. Να σημειωθεί πως, τα περιστατικά εντοπισμού των ύποπτων ζευγαριών σημειώθηκαν σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση στη Νίκαια (86 νεκροί) και μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία από τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Απέτρεψαν μακελειό στο Παρίσι – Βρήκαν αυτοκίνητο γεμάτο φιάλες υγραερίου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα