Μετρούν τις πληγές της φονικής θεομηνίας

12:55 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετρούν τις πληγές τους σε Μεσσηνία, Λακωνία και Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Άκαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης αν και από συνεργεία της ΕΜΑΚ εντοπίστηκε και ταυτοποίηθηκε ρούχο της γυναίκας . Τέσσερις είναι οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που σάρωσε μεγάλο μέρος της χώρας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές.

Άμεσα μέτρα

για την αποκατάσταση των πληγέντων εξήγγειλε από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί όλοι οι απαραίτητοι πόροι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφών. τεράστιες και οι καταστροφές στη Λακωνία. Έσπασε το φράγμα του Ευρώτα υπερχείλισαν παραπόταμοι. Τρια χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής οι ζημιές. Το χαμηλό βαρομετρικό δεν έχει απομακρυνθεί από τη χώρα μας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Από το πρωί και μετά από λίγων ωρών ανάσα βρέχει καταρρακτωδώς και πάλι στα νησιά του Ιουνίου αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, Δυτική Πελοπόννησο.

Στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων βρέθηκε τα ξημερώματα και η Θεσσαλία.

Στα Τρίκαλα στην περιοχή Θεόπετρα-Ρίζωμα η πυροσβεστική ύστερα από επιχείρηση απεγκλώβισε από αυτοκίνητο 3 επιβαίνοντες σε ΙΧ. Στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας έγιναν 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό στον Δ. Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική δέχθηκε 1000 κλήσεις, στην Μεσσηνία 350 κλήσεις και στην Λακωνία 125 κλήσεις.

Διασώθηκαν: 24 πολίτες στο Νομό Θεσσαλονίκης, 29 πολίτες στην Λακωνία και 21 άτομα στην Μεσσηνία. Διακοπή στην κίνηση υπάρχει και στο 5ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ασπροχώματος – Πύλου, (Είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτό: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα