Απολογία Ν. Ζήγρα: Ο Α.Τσοχατζόπουλος με παραπλάνησε

19:38 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δείχνοντας ως απόλυτα ένοχο τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλο και δηλώνοντας μετανιωμένος αλλά και εξαπατημένος από τον πρώην υπουργό ξεκίνησε να απολογείται για τα μαύρα ποσά από εξοπλιστικά προγράμματα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Νίκος Ζήγρας.

Ο άλλοτε πιο κοντινός άνθρωπος του πρώην υπουργού Άμυνας είπε απολογούμενος πως όλα τα παράνομα χρήματα που διακινήθηκαν για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR-M1 είχαν τελικό αποδέκτη

τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 6 ετών, δήλωσε ακόμη μία φορά μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές.

Απολογούμενος ο Ζήγρας, που επί σειρά ετών ήταν το δεξί χέρι του πρώην υπουργού, υποστήριξε πως ο εξάδελφος του τον παραπλάνησε. Δεν μου είπε από που ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα τα πράγματα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του, που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά, όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά.

Για άλλη μία φορά ο Ζήγρας περιέγραψε σειρά τεράστιων εξόδων του εξαδέλφου του, είτε για προεκλογικούς είτε για κοινωνικούς λόγους, όπως ο γάμος του με την Βίκυ Σταμάτη, και αγορές ακινήτων διερωτώμενος πως τα πλήρωνε όλα αυτά.

Κατά τον κατηγορούμενο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο του και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός, εν αγνοία του είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, ενώ η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγος του.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα συνεχίζεται στις 21 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα