Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα – Προβλήματα σε συγκοινωνίες (video)

19:28 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η χώρα, με χιονοπτώσεις, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται σταδιακή ύφεση από το βράδυ.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Ηπείρου

Χιονίζει από τη νύχτα της Τρίτης στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου ενώ ισχυροί άνεμοι σαρώνουν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ο υδράργυρος υποχώρησε κάτω από το μηδέν.

Στα χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και στο Μέτσοβο, που βρίσκονται πάνω από χίλια μέτρα, το χιόνι φτάνει στους δέκα

πόντους, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 0 βαθμούς.

Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους δήμους, έχει βγάλει στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι, για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Οι ισχυροί άνεμοι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων έχουν δημιουργήσει μεγάλο κυματισμό στη λίμνη Παμβώτιδα και σταμάτησαν τα δρομολόγια που κάνουν τα καραβάκια για το Νησί.

Στα λευκά «ντύθηκε» το Πήλιο

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το βράδυ στο Πήλιο και το βουνό των Κενταύρων έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ το χιόνι έφθασε μέχρι και τα προάστια του Βόλου. H θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ηράκλειο

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου και σε διαφορές περιοχές του νομού προκάλεσαν προβλήματα με αρκετούς δρόμους μέσα στην πόλη να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Γιόφυρο και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.

Επίσης σε γεφυράκι που βρίσκεται κάτω από την εθνική οδό είχαν εγκλωβισθεί οδηγοί με τα ΙΧ. Άμεση ήταν επέμβαση των ΕΜΑΚ που κατάφεραν να απομακρύνουν τα οχήματα από το σημείο όπου είχαν ακινητοποιηθεί και να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς να βγουν με ασφάλεια.

Ακόμη σε διάφορα σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται η Πυροσβεστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προβλήματα και στα Χανιά

Προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις στα Χανιά.

Λόγω της βροχής, όσοι κινήθηκαν επέλεξαν για αυτό τα οχήματα τους με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα, ουρές και διπλοπαρκαρίσματα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Στην γέφυρα Βαμβακοπούλου και στη διασταύρωσή της με την εθνική οδό συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν και σε μέρος της εθνικής οδού από τον κόμβο Μουρνιών προς τον κόμβο Βαμβακοπούλου.
Στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων στο ύψος του Αγίου Φανουρίου αναφέρθηκαν μικρής έκτασης καταπτώσεις χωμάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων, της αντιπεριφέρειας, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Λέσβος, Ζάκυνθος και Κέρκυρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Λέσβος και Ζάκυνθος, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Τις λευκές νιφάδες του χιονιού υποδέχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί το όρος Παντοκράτορα που βρίσκεται βορειοανατολικά της Κέρκυρας και αποτελεί και το πιο ψηλό βουνό του νησιού, με υψόμετρο 906 μέτρων. Η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιξε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ στα άσπρα ντύθηκαν και οι στέγες των σπιτιών στα παρακείμενα ορεινά χωριά Πετάλεια και Στρινύλα.

Η πτώση θερμοκρασίας είναι αισθητή και στην πόλη της Κέρκυρας, χωρίς όμως ποτέ οι νιφάδες του χιονιού να καταφέρνουν να την αγγίξουν.

Στην Αττική

Σχετικές είδήσεις:
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ζάκυνθο (video)
Στα άσπρα το Πήλιο-Ελαφρά χιονόπτωση και στο Βόλο (συνεχής ενημέρωση)
Φλώρινα: Κλειστά σχολεία-Μια ώρα αργότερα σε Αμύνταιο- Πρέσπα
Ζημιές από το χαλάζι
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα